Logowanie Rejestracja
  • Start
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Nowe posty
Menu
Start Szukaj Użytkownicy Kalendarz Pomoc Nowe posty
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY

Wybór klimatyzacji

20 Odpowiedzi, 13758 Wyświetleń

MarioO

2016-04-02, 11:36:27
Zaawansowany użytkownik
obser napisał(a):Wydawało mi się,że to forum jest skierowane dla osób związanych z klimatyzacją, a tu powoli robi się rozszerzenie Allegro, gdzie nieraz wyrastają takie kwiatki, że podam dla przykładu LG Basic był tańszy o ok. 300 zl z moją ceną zakupu, a jakieś tam dobre upusty mam, Znalazł to Klient co odnalazł tą cenę i zakładał, że jak ktoś oferuje z zarobkiem w takiej cenie urządzenie, to ja go ograbiłem. A było to upustu o ile pamiętam 65% od ceny katalogowej. Nie ukrywam, że nawet z czystej ciekawości też zamówiłem 1 szt, przyszła z oryginalną gwarancją LG, z hologramem, pieczątką. Porównałem s/n urządzenia i był podobny do urządzenia z legalnej dystrybucji. Myślę, że jednak importerzy chyba maczają palce w tym procederze. Inny dowód miałem, z wycieraczką Bosch najnowszej generacji, Inter-Cars proponował ją za 87 zł, firma z Krakowa, klikłem 2 szt w południe, a nazajutrz otrzymałem DHL z przesyłką z głównego magazynu w Warszawie w cenie 38 zł/szt. Podejrzewam , że ta firma z Krakowa "na szwagra" jest obsługiwana w tym magazynie on-line. Niestety importerzy dążą do jak najwyższej sprzedaży w sposób zakamuflowany. Sorry,że zeszłem z tematu, ale to był jaskrawy przykład. I jeszcze raz apaluję, nie napalajcie się % upustu, w tym podpisana jest umowa na zrzeczenie się fizycznej gwarancji, przynajmniej ja mam tak w umowach. Firma ewentualnie i nieraz po paru interwencjach z łaską przyśle potzrebne części i to jeszcze reglamentując 1 płytkę oczywiście wewnętrzną bo tańsza jak ja mam komunikat brak komunikacji, a urządzenie nie jest w stanie podać kodu, która elektronika padła. Dopiero jak nie zadziała wyślą j.z , a Klient czeka i to my nieraz dostajemy zjeby od Klienta.

Z LG miałem to samo Zabrakło Sinclaira w sezonie i chciałem się ratować.Jak mi hurtownik rzucił cene po rabatach okazało się że bez łaski taniej jest na allegro.Nom i to jest lipa bo jak powszechnie wiadomo dziś klient indywidualny coby nie kupował zaczyna od allegro.Na dziś to tylko ściągnąć cały kontener i co najmniej 5 ekip monterskich na sezon.Tanio i dużo zarobi na siebie.Ponoć dziś jest czas dla ludzi którzy potrafią liczyć grosze .Małe firemki powoli nie mają racji bytu i żadne certyfikaty nic tu nie pomogą.Dlatego po części zaczynam się wkręcać już w inny chleb>spokojniejszy ,przyjemniejszy,normalniejszy
  • Odpowiedz

Wiadomości w tym wątku

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Serwis ma na celu zgromadzenie w jednym miejscu firm oraz organizacji z branży HVACR, działających na rynku zarówno polskim jak i poza granicami kraju. Naszą siłą są wyłącznie tematy związane z branżą HVACR oraz unikalna społeczność użytkowników.
NEWSLETTER
Informacje O nas Kontakt Regulamin Reklama Polityka prywatności
Kategorie Artykuły Aktualności Produkty
Działy Klimatyzacja Wentylacja Chłodnictwo Auto - klimatyzacja
Nasze Portale ogrzewnictwo.pl pasywny-budynek.pl
Copyright © 2005-2023 termoclima Sp. z o.o Wszystkie prawa zastrzeżone.
Tryb normalny
Tryb drzewa