Logowanie Rejestracja
  • Start
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Nowe posty
Menu
Start Szukaj Użytkownicy Kalendarz Pomoc Nowe posty
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY

Sterowanie mocą sprężarki

15 Odpowiedzi, 10630 Wyświetleń

gadget

2016-04-01, 20:28:19
Zaawansowany użytkownik
Niestety nie mam jakiś wielkich doświadczeń ale często jest tak że urządzenia mówią do siebie ale nie słyszą ( to tak w dużym skrócie) ,po stronie analogowej zdarzają się uszkodzone elementy takie zwykłe nawet typu dioda czy kondensator. Gorzej z układami które często są nie dostępne. Wtedy dobrze jak mam coś na części. Wbrew pozorom zgubienie komunikacji nie jest trudne gdyż urządzenia z reguły 3 krotnie próbują się skomunikować po tym czasie wywalany jest błąd. Kiedyś pytałem o lepszą dokumentacje lub przebiegi oscylograficzne inżynierów produktu przeważnie robili wielkie oczy o co pytam, dlatego postanowiłem zapisywać oscylogramy na penie. Chyba się nikt tym nie zajmuje i są po prostu wymieniane płytki. Ja też nie za bardzo mam czas na to ale trochę urządzeń mi przeszło przez ręce więc i w serwisie trochę mam. Czasem trafiają do mnie urządzenia do ,których nie można kupić już części i wtedy trzeba rzeźbić, pół biedy jakiś falownik gorzej właśnie z komunikacją szczególnie jak nie ma punktu zaczepienia co nadaje lub odbiera nieprawidłowo.
  • Odpowiedz

Wiadomości w tym wątku

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Serwis ma na celu zgromadzenie w jednym miejscu firm oraz organizacji z branży HVACR, działających na rynku zarówno polskim jak i poza granicami kraju. Naszą siłą są wyłącznie tematy związane z branżą HVACR oraz unikalna społeczność użytkowników.
NEWSLETTER
Informacje O nas Kontakt Regulamin Reklama Polityka prywatności
Kategorie Artykuły Aktualności Produkty
Działy Klimatyzacja Wentylacja Chłodnictwo Auto - klimatyzacja
Nasze Portale ogrzewnictwo.pl pasywny-budynek.pl
Copyright © 2005-2023 termoclima Sp. z o.o Wszystkie prawa zastrzeżone.
Tryb normalny
Tryb drzewa