Shitashii napisał(a):Azot jest też wymagany przez nową (aktualną) ustawę. Koniec i basta. Z tym nie wygrasz.No a kolega pisał, że mogę pracować po swojemu

W tym kraju niedługo urzędas będzie mi mówił jakiego koloru skarpetki muszę nosić przy okazji jakiego gazu.
Ale fakt, z nimi (a przynajmniej w tym kraju) się nie wygra.
To może mi koledzy powiecie przy okazji, jak to jest, że ludzie napełniają klimy ciekłym czynnikiem (butla do góry nogami), a zaworki są na rurkach gazowych (mam na myśli proste klimatyzatory, bo w tych większych już pewnie dają zaworki wszędzie).
Tak się, robi, bo oczywiście nie stać producenta na gest i danie drugiego zaworka na rurce cieczowej czy tak robią tylko amatorzy ? Mam na myśli dobijanie przy pracującej klimie, na chłodzeniu.
Pewnie jak się ma stację, to można sobie gazem dobić, a jak się dziaduje, to robi się z odwróconą butlą ?
Wiem, że jest tam separator cieczy, ale ma określoną pojemność no i na logikę ciecz powinienem wpuszczać do rurki z cieczą.
Ktoś mi wyjaśni w prostych słowach, czy każecie iść na kurs, z którego przyniosę najnowszy cennik LG i jeszcze kilka ulotek ?
Pozdrawiam,
Mariusz
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY