Jarek79kk napisał(a):Awax cisnienia w instalacji na spoczynku czy podczas pracy? W automacie raczej czysto tydzien temu zakupilem 3 butle i teraz na niej robie 3 auto tego samego klienta ktory raczej nigdzie nie byl a auta nie kombinowane i wszystko 2 latki. A wlasnie jeszcze pytanie odnosnoe auta ktore przyjedzie np z azotem w instalacji i ja to pociagne do swojej maszyny. Czyli czynnik "na smietnik" maszyna do plukania czy da sie to jakos odseparowac? Kazdy z was sprawdza co klient ma w ukladzie? Ja pytam zawsze czy dziala i sam sprawdzam czy faktycznie chlodzi ale zaopatrze sie w urzadzenie do sprawdzania jakosci czynnika w ukladzie, mysle ze to dobra rzecz i dodatkowa kasa. Choc nie robie tego dlugo to po klientach czuc ze oczekuja czegos wiecej niz samo "nabicie" i wymiane filtra i nawet chetnie za to cos wiecej zaplaca wiec tym bardziej warto.
Ciśnienie "na spoczynku" może mi tylko powiedziec jaka jest temperatura pod maską w autku,zakładając jednak,że Masz czysty R134a.
Nie obawiaj się ,że przyjedzie do Ciebie ktoś z azotem w instalacji,to łatwo zauważyć.Gorzej jeżeli przyjedzie kilka autek z brudnym,zakwaszonym lub zawilgoconym czynnikiem.Wtedy kolejnym Swoim Klientom serwujesz takie świństwo.
Wracając do tematu to podaj ciśnienia w trakcie pracy,zwłaszcza w momencie wyłączania sprężarki.
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY