Cytat:Póki co ja dolewam (tak, nie jestem zmanierowanym użytkownikiem auta z klimą) i WIOŚi mi to.
Obser nie odbierz tego co piszę personalnie, bo absolutnie nie chcę tu nikogo urazić, jedynie proszę aby w naszej codziennej pracy kierować się nie tylko absurdalnymi przepisami, bezwzględną chęcią zysku, ale też zdrowym rozsądkiem i wiedzą, która ma odbicie w nauce i technice, a nie obiegowych opiniach.
Też jestem zdania aby stosować zdrowy rozsądek wobec obowiązujących przepisów, jeżeli przyjeżdża klient z działającą klimatyzacją ma przynajmniej połowę gazu i nic nie robił w niej przez 2-3 lata wiadomo że ta klimatyzacja jest szczelna, można umówić się z klientem że jeżeli mu zależy na czasie to w tym roku dobijemy w przyszłym zrobimy całą klimę, oczywiście są to jednostkowe przypadki zawsze lepiej zaproponować cały pakiet.
obser napisał(a):Mylisz się,na działającym układzie klimatyzacji oszacuję Ci ilość oleju w Twoim aucie stacją obsługi. A druga sprawa WIOŚ Ci wisi,mnie nie,mam legal ,jestem na celowniku,nie chcę z 5 tyś zapłacić za głupie "dolanie".Z dużo kwestiami w tej nowej ustawie się nie zgadzam,ale co zrobić.Jak złapią,to bekniesz,z drugiej strony wylicz się z czynnika,jak Ci doleje 300g,na kogo to rozpiszę,stale walił będę naprawy?
I tak 90% klientów według nowych przepisów ma nieszczelne klimatyzacje bo ilu przyjeżdża z ubytkiem mniejszym niż 40g Jeżeli dolejesz 300g można wpisać jako pełen serwis, jeśli pełna klima ma 700g to można wpisać odzysk:400g wtłoczono:700g i wyjdzie na to samo, różnica 300g.
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY