obser napisał(a):Mylisz się,na działającym układzie klimatyzacji oszacuję Ci ilość oleju w Twoim aucie stacją obsługi. A druga sprawa WIOŚ Ci wisi,mnie nie,mam legal ,jestem na celowniku,nie chcę z 5 tyś zapłacić za głupie "dolanie".Z dużo kwestiami w tej nowej ustawie się nie zgadzam,ale co zrobić.Jak złapią,to bekniesz,z drugiej strony wylicz się z czynnika,jak Ci doleje 300g,na kogo to rozpiszę,stale walił będę naprawy?I tak możemy bez końca z tym olejem. Oświeć mnie.
Akurat klimatyzacja pojazdów to ułamek mojej działalności (i to głównie "maszyny wolnobieżne"),więc rozpisanie czynnika nie stanowi problemu. To anarchia, a ja mam naturę anarchisty, lecz nikogo nie namawiam do łamania prawa. Niech każdy orze jak może oby w zgodzie z własnym sumieniem. Ja nie mam skrupułów aby na szybko poprawić komfort operatora, który siedzi w szczelnej kabinie i ma w niej pod 50 stopni. I jak trzeba będzie to zapłacę. No chyba, że coś się zmieni i karę administracyjną zmienią na postępowanie karne...
Wracając do meritum: czy jako operatorzy swoich stacji obsługi zmieniacie pojemnik z olejem na stosowny do aktualnie serwisowanego auta?
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY