Mam następujący problem . Lada chłodnicza JUKA W-1,stół chłodniczy JK72.Agregat 2125 GK. Problem polega na tym że lada słabo chłodzi . Wyssałem czynnik R404 - załadowałem tyle ile na tabliczce znamionowej tj 500gram . Skraplacz jest czysty, wentylator skraplacza jest nowy. Po załączeniu pustej lady temperatura spada z 23 st do 16 przez godzinę. po 24 godzinach dochodzi do 8 - 6 stopni . Jak się cokolwiek włoży do wnętrza - np dwa kurczaki to temperatura utrzymuje się na poziomie 10-12 st C . Nie spada. Sterownik ustawiony jest na na 4 st . Na parowniku - tylnia ścianka lodówki - mierzyłem pirometrem - najzimniejsze miejsce to mały punkt o temperaturze 0 do 2 st C . Cała tylnia ścianka to 5do 12 st C . Ciśnienie po stronie gazowej to na początku 5 barów potem 4 , dochodzi do 3,5 bara. Próbowałem z mniejszą ilością czynnika w układzie . Efekt był taki że najzimniejszy punkt miał minus 5 . pokrył się lodem . pozostała część parownika miała 8-15 stopni. . Robiłem dokładnie próżnię . Wymieniłem filtr odwadniacza . Nadal to samo. . Temperatura na skraplaczu - w górnej części 45 st C potem 35 . Na dole 30 st C. Pozostała tylko kapilara .... Co o tym myślicie
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
lada chłodnicza
17 Odpowiedzi, 16988 Wyświetleń| Wiadomości w tym wątku |
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY