Logowanie Rejestracja
  • Start
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Nowe posty
Menu
Start Szukaj Użytkownicy Kalendarz Pomoc Nowe posty
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY

Multisplit w mieszkaniu na dwa pokoje

9 Odpowiedzi, 7328 Wyświetleń

T-9

2016-06-27, 18:37:38
Nowy użytkownik
Więc tak.

JW w ścianie pół-na-pół - Taka szopka jest nie do przyjęcia, jak to wygląda? Jak u jakiś rumunów :lol:

Wkucie przewodów - to już wiem że można (uniknąłbym listwy na ścianie...)

Cena 7k+ za multi jest dla mnie nie do przyjęcia, chciałbym się zmieścić w 5k (z montażem, ew kilka stówek ponadto), balkon jest mały więc też odrzucam 2x zwykły split z 2 JZ...

Ze swoich dodatkowych poszukiwań widzę że muszę celować w GREE - wiem, "żółtek" ale wbew temu, nie wypada źle, sprzedają i montują to i jakoś jest.

Kanałówką się nie interesowałem ze względu na kanały, ale po bliższym spojrzeniu na temat to mógłbym i taką możliwość rozważyć. Sufit to płyta betonowa i nie przewiduję podwieszanych sufitów.
Trochę przeszkicowałem swój zajebiaszczy rysunek jakby to miało wg. mojej myśli jako kanałowo wyglądać - ale tu poprawcie mnie jak czegoś pod uwagę nie wziąłem lub coś nie tak.

Troszkę przerażają mnie wymiary tejże JW, kwadrat 70x70cm, trochę po zabudowaniu będzie to wyglądać jak klocek... Rolleyes No ale jeśli to miało by "wyjść" naprzeciw multisplitowi to jest to do rozważenia. Oczywiście kanałówka musiała by być sterowana niezależnie dla każdego pomieszczenia (przepustnice?).

Na środku małego pokoju mam też zabudowę sufitową led, kwadrat około 1,2x1,2m, od sufitu jakieś 15cm

Robię budowlankę i wykończenia więc takie rzeczy jak zabudowy mogę porobić we własnym zakresie, toteż takich kosztów nie trzeba liczyć.

Tylko kanałówka musi mieć możliwość zasysania powietrza z zewnątrz czy jak?

No i jakby to wychodziło jeśli chodzi o "piniondze" ?

Na mieszkaniu będę najszybciej za tydzień i wtedy bym mógł wszystko dokładnie pomierzyć czy też porobić zdjęcia.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 2016-06-27, 18:41:56 przez T-9.)
  • Odpowiedz

Wiadomości w tym wątku

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Serwis ma na celu zgromadzenie w jednym miejscu firm oraz organizacji z branży HVACR, działających na rynku zarówno polskim jak i poza granicami kraju. Naszą siłą są wyłącznie tematy związane z branżą HVACR oraz unikalna społeczność użytkowników.
NEWSLETTER
Informacje O nas Kontakt Regulamin Reklama Polityka prywatności
Kategorie Artykuły Aktualności Produkty
Działy Klimatyzacja Wentylacja Chłodnictwo Auto - klimatyzacja
Nasze Portale ogrzewnictwo.pl pasywny-budynek.pl
Copyright © 2005-2023 termoclima Sp. z o.o Wszystkie prawa zastrzeżone.
Tryb normalny
Tryb drzewa