Napiszę coś jako użytkownik dwóch klimatyzatorów Galanz 2,5kW i 3,5kW w domu jednorodzinnym, większa jednostka jest zamontowana w salonie z otwartą kuchnią i jadalnią łącznie 60m. Mniejszą jednostkę zamontowałem na poddaszu gdzie jest znacznie cieplej jak na dole. W ostatnie upały dochodzące do 35stopni klimatyzator na górze pracowała non stop, schładzając pomieszczenie w którym jest zamontowany do 20 stopni a resztę pomieszczeń do 24-25 stopni a co jest najlepsze to na dole bez włączania klimatyzatora miałem 24 stopnie. Tak więc jeden klimatyzator na górze jest w stanie schłodzić cały dom.
Wracając do pytania to według mnie (użytkownika) jednostka 5kW jest znacznie za duża jak na jeden pokój, musisz zdać sobie sprawę z tego że instalatorzy będą wpychać jak największą jednostkę bo mają na tym większy zarobek.
Wracając do pytania to według mnie (użytkownika) jednostka 5kW jest znacznie za duża jak na jeden pokój, musisz zdać sobie sprawę z tego że instalatorzy będą wpychać jak największą jednostkę bo mają na tym większy zarobek.
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY