Logowanie Rejestracja
  • Start
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Nowe posty
Menu
Start Szukaj Użytkownicy Kalendarz Pomoc Nowe posty
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY

klimatyzacja na 1 duży pokój

14 Odpowiedzi, 11558 Wyświetleń

Amfan

2016-07-03, 16:53:15
Top użytkownik
lutek34 napisał(a):Napiszę coś jako użytkownik dwóch klimatyzatorów Galanz 2,5kW i 3,5kW w domu jednorodzinnym, większa jednostka jest zamontowana w salonie z otwartą kuchnią i jadalnią łącznie 60m. Mniejszą jednostkę zamontowałem na poddaszu gdzie jest znacznie cieplej jak na dole. W ostatnie upały dochodzące do 35stopni klimatyzator na górze pracowała non stop, schładzając pomieszczenie w którym jest zamontowany do 20 stopni a resztę pomieszczeń do 24-25 stopni a co jest najlepsze to na dole bez włączania klimatyzatora miałem 24 stopnie. Tak więc jeden klimatyzator na górze jest w stanie schłodzić cały dom.
Wracając do pytania to według mnie (użytkownika) jednostka 5kW jest znacznie za duża jak na jeden pokój, musisz zdać sobie sprawę z tego że instalatorzy będą wpychać jak największą jednostkę bo mają na tym większy zarobek.

Na jakiej podstawie twierdzisz ,że warunki zabudowy są podobne jak u Ciebie , może gość123 ma 10m2 powierzchni okien od południa . Nie wprowadzaj ludzi w błąd
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 2016-07-03, 16:54:51 przez Amfan.)
  • Odpowiedz

Wiadomości w tym wątku

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Serwis ma na celu zgromadzenie w jednym miejscu firm oraz organizacji z branży HVACR, działających na rynku zarówno polskim jak i poza granicami kraju. Naszą siłą są wyłącznie tematy związane z branżą HVACR oraz unikalna społeczność użytkowników.
NEWSLETTER
Informacje O nas Kontakt Regulamin Reklama Polityka prywatności
Kategorie Artykuły Aktualności Produkty
Działy Klimatyzacja Wentylacja Chłodnictwo Auto - klimatyzacja
Nasze Portale ogrzewnictwo.pl pasywny-budynek.pl
Copyright © 2005-2023 termoclima Sp. z o.o Wszystkie prawa zastrzeżone.
Tryb normalny
Tryb drzewa