Logowanie Rejestracja
  • Start
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Nowe posty
Menu
Start Szukaj Użytkownicy Kalendarz Pomoc Nowe posty
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY

powitanie i pytanie o BItzer 4182Y

5 Odpowiedzi, 7354 Wyświetleń

wit

2008-08-12, 09:20:50
Top użytkownik
Ciśnienie na tłocznej około 15 bar (skraplanie + 42)-zależne od temp zewnętrznej (mierzono przy około +26stopniach)
skraplacz raczej "nad wymiarowy" ten stary agregat był "składakiem" i miał spory skraplacz od czegoś innego -dwa wiatraki bodajże po pól metra średnicy i około 50m2 powierzchni lamel

odparowanie 2bary (-15stopni) -po dobie zeszło do -17stopni.

przegrzanie -trudno wyczuć -o ile manometry mam wiarygodne -i dobre -to termometr głupieje...
-przy sprężarce temp rury ssącej około +3 stopni -sporadycznie pojawia się szron na pojedyncze minuty. czyli byłoby około 15-20 stopni -jednak to po 16 metrach rurociągu ssącego.
jakiś metr za komorą -czyli 2 metry rurociągu -jest mały kawałek uszkodzonej izolacji -w tym miejscu rura równo zaszroniona.

a dobranie na podstawie metrów sześciennych -problem, ze te metry starej sprężarki są mało wiarygodne -odczytane z zamazanej tabliczki -nie wiem czy dobrze przeczytałem....
warto byłoby to potwierdzić jakimiś danymi katalogowymi.... miejsce "TYP" było czytelne.... Bitzer 4182Y nr fabryczny... też czytelny... 490110
pozdrawiam -i dziękuje za podpowiedzi.
Witek.
  • Odpowiedz

Wiadomości w tym wątku

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Serwis ma na celu zgromadzenie w jednym miejscu firm oraz organizacji z branży HVACR, działających na rynku zarówno polskim jak i poza granicami kraju. Naszą siłą są wyłącznie tematy związane z branżą HVACR oraz unikalna społeczność użytkowników.
NEWSLETTER
Informacje O nas Kontakt Regulamin Reklama Polityka prywatności
Kategorie Artykuły Aktualności Produkty
Działy Klimatyzacja Wentylacja Chłodnictwo Auto - klimatyzacja
Nasze Portale ogrzewnictwo.pl pasywny-budynek.pl
Copyright © 2005-2023 termoclima Sp. z o.o Wszystkie prawa zastrzeżone.
Tryb normalny
Tryb drzewa