Logowanie Rejestracja
  • Start
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Nowe posty
Menu
Start Szukaj Użytkownicy Kalendarz Pomoc Nowe posty
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
CHŁODNICTWO
WENTYLACJA
POMPY CIEPŁA
TOSHIBA HVAC
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY

powitanie i pytanie o BItzer 4182Y

5 Odpowiedzi, 8019 Wyświetleń

wit

2008-08-12, 09:20:50
Top użytkownik
Ciśnienie na tłocznej około 15 bar (skraplanie + 42)-zależne od temp zewnętrznej (mierzono przy około +26stopniach)
skraplacz raczej "nad wymiarowy" ten stary agregat był "składakiem" i miał spory skraplacz od czegoś innego -dwa wiatraki bodajże po pól metra średnicy i około 50m2 powierzchni lamel

odparowanie 2bary (-15stopni) -po dobie zeszło do -17stopni.

przegrzanie -trudno wyczuć -o ile manometry mam wiarygodne -i dobre -to termometr głupieje...
-przy sprężarce temp rury ssącej około +3 stopni -sporadycznie pojawia się szron na pojedyncze minuty. czyli byłoby około 15-20 stopni -jednak to po 16 metrach rurociągu ssącego.
jakiś metr za komorą -czyli 2 metry rurociągu -jest mały kawałek uszkodzonej izolacji -w tym miejscu rura równo zaszroniona.

a dobranie na podstawie metrów sześciennych -problem, ze te metry starej sprężarki są mało wiarygodne -odczytane z zamazanej tabliczki -nie wiem czy dobrze przeczytałem....
warto byłoby to potwierdzić jakimiś danymi katalogowymi.... miejsce "TYP" było czytelne.... Bitzer 4182Y nr fabryczny... też czytelny... 490110
pozdrawiam -i dziękuje za podpowiedzi.
Witek.
  • Odpowiedz

Wiadomości w tym wątku

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Serwis ma na celu zgromadzenie w jednym miejscu firm oraz organizacji z branży HVACR, działających na rynku zarówno polskim jak i poza granicami kraju. Naszą siłą są wyłącznie tematy związane z branżą HVACR oraz unikalna społeczność użytkowników.
NEWSLETTER
Informacje O nas Kontakt Regulamin Reklama Polityka prywatności
Kategorie Artykuły Aktualności Produkty
Działy Klimatyzacja Wentylacja Chłodnictwo Auto - klimatyzacja
Nasze Portale ogrzewnictwo.pl pasywny-budynek.pl
Copyright © 2005-2023 termoclima Sp. z o.o Wszystkie prawa zastrzeżone.
Tryb normalny
Tryb drzewa