monterek napisał(a):Oczywiście, że zamontują sami. Tylko widzisz, sam montaż nawet w przypadku Splitu, to troszkę za mało . Po podłączeniu trzeba podpiąć pompkę, zegary, nabić klimatyzację czynnikiem chłodniczym, zrobić próżnię, ciśnienie, ewentualnie dobić i takie tam dyrdymały instalatorskie. Jednak rozumiem, że jesteś tylko potencjalnym Kowalskim i wydaje Ci się , że to nic takiego, bo przecież profesjonalny sprzęt do uruchomienia klimatyzacji każdy trzyma tak na wszelki wypadek w garażu, a my tylko niepotrzebnie naciągamy klientów na kasę . Jak widzisz nie masz o tym pojęcia. Ale oczywiście bez tego wszystkiego klimatyzator będzie działał, jednak jego działanie będzie polegało na nawiewaniu powietrza, a nie na chłodzeniu.I te wszystkie czynności są takie skomplikowane? Urządzenia do zrobienia próżni koszt niewielki bynajmniej nie odkurzacz ;P Czynnik sprzedają w butlach też do dostania, manometry do pomiaru ciśnienia też nie majątek. Rury można kupić gotowe do przykręcenia. Może się okazać że opłaca się wszystko kupić ;P
Wracając do mojego tematu pisałem że jestem na etapie wykończenia domu i są ważniejsze sprawy na obecną chwilę. Pisałem też że ewentualny montaż zlecę firmie poza tymi kanałami w suficie czyli mniej więcej 50cm ale czytanie ze zrozumieniem to tutaj problem jest. Klimatyzację montują chyba ludzie
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY