Porządny przegląd gwarancyjny kosztuje tyle samo,albo nawet mniej od zwykłego przeglądu,który musisz najlepiej nawet po gwarancji robić najlepiej na przełomie sezonów. Gwarancja tylko to jest taki "bat", który Cię do tego zobowiązuje. W normalnym użytkowaniu świadomy użytkownik klimatyzatora powinien to robić systematycznie , aż do padnięcia sprzętu. Oleje,opony,płyny eksploatacyjne.elementy zawieszenia w aucie wymieniasz,jeździsz co rok na przegląd gwarancyjny i rejestracyjny? A każdy myśli,że klima to urządzenie bezobsługowe,a obowiązkowe przeglądy wyciąganiem z kiejdy kasy. Cenotwórczo wpływają też w tej branży nie do końca jasne i nieraz bzdurne przepisy naszej kochanej UE.
Miałem ostatnio dość nieprzyjemną sytuację z gościem ,Prezesem Rady Nadzorczej wielkiej firmy,wszystkim znanej,który to też powydrukowywał wszystko z netu na koniec roboty. Uratowała mnie tylko umowa spisana wiosną, bo wtedy wchodziliśmy na stan surowy, i on o nią zabiegał. Piłka krótka , jest umowa, musi być kasa, wydruki z A.... mnie nie interesuję, interesuje mnie cennik Samsunga.
W kartach gwarancyjnych pisze,że jak nie robisz przeglądów masz gwarancję 12 miesięcy, wybór należy do Ciebie.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 2016-11-17, 16:09:03 przez obser.)
Miałem ostatnio dość nieprzyjemną sytuację z gościem ,Prezesem Rady Nadzorczej wielkiej firmy,wszystkim znanej,który to też powydrukowywał wszystko z netu na koniec roboty. Uratowała mnie tylko umowa spisana wiosną, bo wtedy wchodziliśmy na stan surowy, i on o nią zabiegał. Piłka krótka , jest umowa, musi być kasa, wydruki z A.... mnie nie interesuję, interesuje mnie cennik Samsunga.
W kartach gwarancyjnych pisze,że jak nie robisz przeglądów masz gwarancję 12 miesięcy, wybór należy do Ciebie.
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY