Logowanie Rejestracja
  • Start
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Nowe posty
Menu
Start Szukaj Użytkownicy Kalendarz Pomoc Nowe posty
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY

Kaisai czy Gree

65 Odpowiedzi, 81186 Wyświetleń
Wątek zamknięty 

awax

2017-03-19, 10:55:09
Top użytkownik
faded napisał(a):U mnie w mieście za GREE wołają 3100 zł + montaż ~ 4200 zł.
Wiem, że to jest Wasz zarobek i zawsze będziecie przeciwko samodzielnemu montażowi (bardzo dobrze to rozumiem)
Dowiadywałem się w firmie, która sprzedaje Kaisai (nie tylko sprzedają tej firmy, żeby nie było) i na 400 sprzedanych sztuk, były 2 reklamacje - uszkodzone piloty.
Proszę o podanie wg. Was uczciwej ceny za sam montaż prosty (przez ścianę, długość całkowita 4 m).

Ja serwis samochodów firmowych zlecam firmie,która się tym zajmuje,system alarmowy w budynku mojej firmy również innej specjalizującej się w tym,malowanie elewacji także itd itd.Większość tych prac mógłbym wykonać sam z pracownikami ale "CHCESZ ŻYĆ DAJ ŻYĆ INNYM " i niech każdy robi to na czym się najlepiej zna .
Co do uczciwej ceny to podaję:
Cena powinna zabezpieczyć UCZCIWE zarobki pracowników,UCZCIWY zysk firmie i UCZCIWE pokrycie kosztów,amortyzacji itd itd.Uważam,że obecnie minimalna UCZCIWA stawka godzinowa to 80 zł/godz.
Wszelkie stosowane niższe oznaczają,że firma zarabia na marży ze sprzedaży.

Wiadomości w tym wątku

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Serwis ma na celu zgromadzenie w jednym miejscu firm oraz organizacji z branży HVACR, działających na rynku zarówno polskim jak i poza granicami kraju. Naszą siłą są wyłącznie tematy związane z branżą HVACR oraz unikalna społeczność użytkowników.
NEWSLETTER
Informacje O nas Kontakt Regulamin Reklama Polityka prywatności
Kategorie Artykuły Aktualności Produkty
Działy Klimatyzacja Wentylacja Chłodnictwo Auto - klimatyzacja
Nasze Portale ogrzewnictwo.pl pasywny-budynek.pl
Copyright © 2005-2023 termoclima Sp. z o.o Wszystkie prawa zastrzeżone.
Tryb normalny
Tryb drzewa