Logowanie Rejestracja
  • Start
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Nowe posty
Menu
Start Szukaj Użytkownicy Kalendarz Pomoc Nowe posty
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY

Kaisai czy Gree

65 Odpowiedzi, 81172 Wyświetleń
Wątek zamknięty 

contango

2017-03-19, 18:36:43
Nowy użytkownik
faded napisał(a):
contango napisał(a):
faded napisał(a):U mnie w mieście za GREE wołają 3100 zł + montaż ~ 4200 zł.
Wiem, że to jest Wasz zarobek i zawsze będziecie przeciwko samodzielnemu montażowi (bardzo dobrze to rozumiem)
Dowiadywałem się w firmie, która sprzedaje Kaisai (nie tylko sprzedają tej firmy, żeby nie było) i na 400 sprzedanych sztuk, były 2 reklamacje - uszkodzone piloty.
Proszę o podanie wg. Was uczciwej ceny za sam montaż prosty (przez ścianę, długość całkowita 4 m).

Odnośnie tych reklamacji to jest mała szansa ,że sprzedawca nie skłamał tj. mieli 2 PRZYJĘTE reklamacje ,a skoro to pilot to jasno pokazuje ,że nie przyjeli żadnej reklamacji na pozostałe podzespoły. Najbardziej renomowane marki marzą (i jest to mało realne marzenie) o tak niskiej awaryjności jak 2/400 Big Grin

Najsmutniejsze jest to ,że domyślam się który to sprzedawca (hurtownia z Katowic albo gdzieś okolicznych miast?). Dla instalatorów oferują to urządzenie za 1100 zł brutto (dla indywidualnych 1300). Teraz policzmy ,że zarabiają 200 zł na instalatorach i 400 zł na indywidualnych. Przyjmę optymistyczne założenie ,że żadna firma od nich tego nie bierze to na 400 sprzedanych urządzeniach zarobili 160 000 zł .... nic tylko na krzywdzie ludzkiej zarabiać ,a nie babrać się z montażem Sad (tylko ,że sumienie stawia opór)

To w takim razie ile kosztuje w/w. GREE jeśli na znanym portalu aukcyjnym można kupić za 2000 zł brutto z rurami do montażu ??

Cytat:Cena powinna zabezpieczyć UCZCIWE zarobki pracowników,UCZCIWY zysk firmie i UCZCIWE pokrycie kosztów,amortyzacji itd itd.Uważam,że obecnie minimalna UCZCIWA stawka godzinowa to 80 zł/godz.
Wszelkie stosowane niższe oznaczają,że firma zarabia na marży ze sprzedaży.

Chciałem poznać kwotę za montaż całościowy.

rury miedziane (1/4 i 3/8) 3 mb kosztują 35 zł brutto, przejrzałem allegro i pewnie tę pompę chcesz od sprzedawcy sj**** ? Przy 8% VAT taniej jest wziąć urządzenie z montażem i zrzec się roszczeń z tytułu gwarancji urządzenia . Dolicz jeszcze ryzyko ,że w międzyczasie jak przelejesz kasę za zakup ,a czasem na realizacje wysyłki mogą do niego wpaść różne organa (nie wiem nie znam się jakie instytucje to kontrolują ale nie sądzę żeby takie działanie było legalne ,bo to jest coś w stylu "namawiania do popełnienia wykroczenia czy przestępstwa przeciw środowisku... nie wiem nie znam się).

Wiadomości w tym wątku

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Serwis ma na celu zgromadzenie w jednym miejscu firm oraz organizacji z branży HVACR, działających na rynku zarówno polskim jak i poza granicami kraju. Naszą siłą są wyłącznie tematy związane z branżą HVACR oraz unikalna społeczność użytkowników.
NEWSLETTER
Informacje O nas Kontakt Regulamin Reklama Polityka prywatności
Kategorie Artykuły Aktualności Produkty
Działy Klimatyzacja Wentylacja Chłodnictwo Auto - klimatyzacja
Nasze Portale ogrzewnictwo.pl pasywny-budynek.pl
Copyright © 2005-2023 termoclima Sp. z o.o Wszystkie prawa zastrzeżone.
Tryb normalny
Tryb drzewa