Logowanie Rejestracja
  • Start
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Nowe posty
Menu
Start Szukaj Użytkownicy Kalendarz Pomoc Nowe posty
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY

R404A - temperatura -40C

57 Odpowiedzi, 44502 Wyświetleń

drzewko

2017-04-20, 12:22:04
Nowy użytkownik
awax napisał(a):Myślę,że problem tkwi w parowniku.Może byc za mała powierzchnia wymiany ciepła.
Czy w cylindrze jest cyrkulacja powietrza?
Reszta to jedynie regulacja zaworu i ewentualnie ciśnienia skraplania.

W cylindrze nie ma cyrkulacji powietrza a docelowo będzie w niej panowała próżnia.
Przeglądając kartę katalogową r507 wnioskuję że temperatura zejdzie jeszcze o -1C przy takim samym ciśnieniu w porównaniu do r404a. Czy sugerowana wymiana czynnika ma za zadanie tylko obniżyć temperaturę czy coś jeszcze?

Artic napisał(a):Osobiście dołożył bym akumulator cieczy

Czy taki akumulator montuje się poziomo czy pionowo z podłączeniem parownika od dołu a od góry strony ssącej sprężarki?

Artic napisał(a):Nie osiagniesz -40 w komorze z odparowaniem -40. Jest to nie możliwe. Jeśli chcesz mieć taki wynik układ musi pracować min na -45 czyli około 0.1 bar. I zmień czynnik na 507.

To wiem ze tak się nie da tylko jednej rzeczy nie mogę zrozumieć. Jeżeli zaworem reguluję tylko przegrzanie to jak mam np zmusić układ aby ciśnienie po stronie ssącej wynosiło np 2 Bary ? Obciążając mocno parownik?
  • Odpowiedz

Wiadomości w tym wątku

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Serwis ma na celu zgromadzenie w jednym miejscu firm oraz organizacji z branży HVACR, działających na rynku zarówno polskim jak i poza granicami kraju. Naszą siłą są wyłącznie tematy związane z branżą HVACR oraz unikalna społeczność użytkowników.
NEWSLETTER
Informacje O nas Kontakt Regulamin Reklama Polityka prywatności
Kategorie Artykuły Aktualności Produkty
Działy Klimatyzacja Wentylacja Chłodnictwo Auto - klimatyzacja
Nasze Portale ogrzewnictwo.pl pasywny-budynek.pl
Copyright © 2005-2023 termoclima Sp. z o.o Wszystkie prawa zastrzeżone.
Tryb normalny
Tryb drzewa