Logowanie Rejestracja
  • Start
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Nowe posty
Menu
Start Szukaj Użytkownicy Kalendarz Pomoc Nowe posty
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY

Jaki klimatyzator wybrać? LG? Basic, Standard, Deluxe

63 Odpowiedzi, 72357 Wyświetleń

contango

2017-05-06, 16:35:53
Nowy użytkownik
DamianC902 napisał(a):Nie... nie chodzi mi o to. Po prostu czym się kierować a czego unikać przy wyborze.

No to wiadomo, stąd nie chciałbym wejść na minę.

Jedna firma z 16 letnim doświadczeniem zaproponowała mi praktycznie te same ceny co ta pierwsza. Usłyszałem też, że oni robią serwis raz na rok, a nie 2x jak zaleca producent. Cena za przegląd 100 zł.

Chociaż jak to jest w przypadku montażu w jednej firmie i robienia przeglądu u innej np. tej co robi przeglądy raz na rok w niższej cenie?

PS.
No to podaj mi inne aktywne forum gdzie takich osób nie siedzi właściwie większość Wink

To nie jest tak ,że producent zaleca dwa serwisy- on ich wymaga aby gwarancja była ważna. (w zasadzie wymaga dwóch pieczątek w roku).

Polecam wybrać jakąś firmę z bliższej okolicy na pewno firma uwzględnia to w cenie. Zaprosić ze dwie poważne firmy na wycenę na miejscu montażu (jest ona zwykle bezpłatna) ,a potem nadać cenie i subiektywnej ocenie "fachowości" osoby wyceniającej wagę po 50% i wybrać.
Do 2,5 tyś to poszaleć się nie da ale do 3 tyś. już jest wiele sensownych urządzeń- choćby GREE.

Radzę też nie wymawiać słowa "allegro" ,bo na przykład ja za każe wypowiedzenie go doliczam 100 zł ,a po wypowiedzeniu go trzy razy grzecznie mówię do widzenia Wink
Nie mam już siły tłumaczyć dlaczego allegro się nie opłaca i jakie niesie ryzyko. Byłoby super gdyby ktoś z lekkim piórem i umysłem analitycznym napisał rzeczowy artykuł o tym.Można by przesyłać klientom link do niego zamiast tracić czas na mówienie o sprawach oczywistych. (ja ostatnio ograniczam się do jednego zdania:" Jeżeli sprzedawca na allegro zarabia 200 zł to kto tę 250 zł traci ?"
  • Odpowiedz

Wiadomości w tym wątku

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 7 gości

Serwis ma na celu zgromadzenie w jednym miejscu firm oraz organizacji z branży HVACR, działających na rynku zarówno polskim jak i poza granicami kraju. Naszą siłą są wyłącznie tematy związane z branżą HVACR oraz unikalna społeczność użytkowników.
NEWSLETTER
Informacje O nas Kontakt Regulamin Reklama Polityka prywatności
Kategorie Artykuły Aktualności Produkty
Działy Klimatyzacja Wentylacja Chłodnictwo Auto - klimatyzacja
Nasze Portale ogrzewnictwo.pl pasywny-budynek.pl
Copyright © 2005-2023 termoclima Sp. z o.o Wszystkie prawa zastrzeżone.
Tryb normalny
Tryb drzewa