@obser Ciekawa historia, jutro zasugeruję sprawdzenie zaworów (a może serwisant sam to sprawdzi?). Nie jestem w stanie stwierdzić (niestety nie zwróciłem na to uwagi), czy podczas opisanej w pierwszym poście "walki" sprawdzono zawory, ale myślę, że jednak tak, bo dzień wcześniej podjechałem, żeby się umówić na serwis i mechanik wspominał o konieczności sprawdzenia zaworów. Ale trop zdecydowanie warty sprawdzenia, dzięki!
EDIT:
Czy któryś z Kolegów może napisać, ile czynnika należy wprowadzić do układu klimatyzacji Forda Focusa 1.6 Ti-VTC 125KM z 2013 roku? Rok temu wpompowano 530g, podobne zalecenie znalazłem w jednym z pdf-ów (530g dla wszystkich wersji silnikowych Focusów mk3), ale na fordowskim forum znalazłem info, że powinno być 600g. :mad:
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 2017-06-06, 18:17:16 przez ignas.)
EDIT:
Czy któryś z Kolegów może napisać, ile czynnika należy wprowadzić do układu klimatyzacji Forda Focusa 1.6 Ti-VTC 125KM z 2013 roku? Rok temu wpompowano 530g, podobne zalecenie znalazłem w jednym z pdf-ów (530g dla wszystkich wersji silnikowych Focusów mk3), ale na fordowskim forum znalazłem info, że powinno być 600g. :mad:
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY