Logowanie Rejestracja
  • Start
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Nowe posty
Menu
Start Szukaj Użytkownicy Kalendarz Pomoc Nowe posty
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY

Testo smart probes dobrze działający telefon jaki?

24 Odpowiedzi, 15073 Wyświetleń

Czesio

2017-06-18, 12:19:40
Użytkownik
gadget napisał(a):Dziękuję wszystkim za posty. Ja kupiłem wcześniej zestaw testo 570-2 czy się opłacało nie wiem uznałem że już czas dla mnie. Jednak nadal na pierwszy rzut idzie stary poczciwy cps "analogowymi" manometrami najlepiej się z nimi czuję. Smart sondy przydają się przy przeglądach "ucieka" mało gazu oraz przy regulacji zaworu rozprężnego jak jeszcze mam zasięg. Telefon kupiłem niezbyt drogi w biedronie niteo tools jednak nie jest jakiś stary uznałem że szkoda wydać 1000zł lub więcej na coś co zaraz padnie ( wcześniej miałem 3 samsungi każdy padał po roku ). Nie posiadam konta gogle ani też sklepu play po rozmowie z polskim oddziałem testo otrzymałem program testo przygotowany specjalnie dla mojego telefonu w postaci pliku apk . Niemcy postarali się nawet dla tak błahego użytkownika jakim ja jestem. Nie spodziewałem się że się pomęczą. Łączy się z dwiema sondami powyżej są problemy. Sądy mam takie jak wszyscy jedyny problem może być w telefonie. Lista działających bezproblemowo przydała by się chyba wszystkim. Dziękuję Czesiu za pełen informacji post widzę że używasz redukcji z zaworkiem , być może znasz ja używam takich szybko złączek
Witam

570 Testo to porządny sprzęt, ciężko go ogarnąć ponieważ ma multum pożytecznych funkcji. Ja go podłączam jak już nie wiem o co chodzi, on zawsze podpowie. Korzystam z niego najczęściej przy uruchamianiu nowych urządzeń czyli próba szczelności, próżnia, parametry pracy, zapis(protokół uruchomienia) no i oczywiście jak już nie wiadomo o co chodzi... Smart sondy używam właśnie dla tego że nie zużywają czynnika przy przeglądzie technicznym i mogę porównać parametry pracy układu chłodniczego z faktyczną wydajnością urządzenia. Dzięki nim rozwiązałem parę zagadek.

Pozdrawiam
A jak za drogie Fujitsu to ja im bach www.gree.szczecin.pl
  • Odpowiedz

Wiadomości w tym wątku

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Serwis ma na celu zgromadzenie w jednym miejscu firm oraz organizacji z branży HVACR, działających na rynku zarówno polskim jak i poza granicami kraju. Naszą siłą są wyłącznie tematy związane z branżą HVACR oraz unikalna społeczność użytkowników.
NEWSLETTER
Informacje O nas Kontakt Regulamin Reklama Polityka prywatności
Kategorie Artykuły Aktualności Produkty
Działy Klimatyzacja Wentylacja Chłodnictwo Auto - klimatyzacja
Nasze Portale ogrzewnictwo.pl pasywny-budynek.pl
Copyright © 2005-2023 termoclima Sp. z o.o Wszystkie prawa zastrzeżone.
Tryb normalny
Tryb drzewa