gadget napisał(a):Dziękuję wszystkim za posty. Ja kupiłem wcześniej zestaw testo 570-2 czy się opłacało nie wiem uznałem że już czas dla mnie. Jednak nadal na pierwszy rzut idzie stary poczciwy cps "analogowymi" manometrami najlepiej się z nimi czuję. Smart sondy przydają się przy przeglądach "ucieka" mało gazu oraz przy regulacji zaworu rozprężnego jak jeszcze mam zasięg. Telefon kupiłem niezbyt drogi w biedronie niteo tools jednak nie jest jakiś stary uznałem że szkoda wydać 1000zł lub więcej na coś co zaraz padnie ( wcześniej miałem 3 samsungi każdy padał po roku ). Nie posiadam konta gogle ani też sklepu play po rozmowie z polskim oddziałem testo otrzymałem program testo przygotowany specjalnie dla mojego telefonu w postaci pliku apk . Niemcy postarali się nawet dla tak błahego użytkownika jakim ja jestem. Nie spodziewałem się że się pomęczą. Łączy się z dwiema sondami powyżej są problemy. Sądy mam takie jak wszyscy jedyny problem może być w telefonie. Lista działających bezproblemowo przydała by się chyba wszystkim. Dziękuję Czesiu za pełen informacji post widzę że używasz redukcji z zaworkiem , być może znasz ja używam takich szybko złączekWitam
570 Testo to porządny sprzęt, ciężko go ogarnąć ponieważ ma multum pożytecznych funkcji. Ja go podłączam jak już nie wiem o co chodzi, on zawsze podpowie. Korzystam z niego najczęściej przy uruchamianiu nowych urządzeń czyli próba szczelności, próżnia, parametry pracy, zapis(protokół uruchomienia) no i oczywiście jak już nie wiadomo o co chodzi... Smart sondy używam właśnie dla tego że nie zużywają czynnika przy przeglądzie technicznym i mogę porównać parametry pracy układu chłodniczego z faktyczną wydajnością urządzenia. Dzięki nim rozwiązałem parę zagadek.
Pozdrawiam
A jak za drogie Fujitsu to ja im bach www.gree.szczecin.pl
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY