Logowanie Rejestracja
  • Start
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Nowe posty
Menu
Start Szukaj Użytkownicy Kalendarz Pomoc Nowe posty
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY

Założenie firmy, koszty, narzędzia, wiedza, szkolenia

19 Odpowiedzi, 11245 Wyświetleń

Royalcmp

2017-06-25, 00:54:40
Nowy użytkownik
witam wszystkich serdecznieSmile Jestem tu nowy i mam pare pytań jezeli chodzi o prowadzenie działalności w branży klimatyzacji przemysłowej. Do tej pory prowadziłem firme która zajmowała się naprawą elektyki-elektroniki w autach osobowych i do tego kompleksową naprawą i serwisem klimatyzacji samochodowej.(nic nie było nam straszne-wymiana parownika pod deską na porządku dziennym, naprawa elektroniki sterującej również). Od dłuzszego czasu chciałem zająć się kokretnie sama klimatyzacją i teraz bedzie to możliwe ale jak to w Polskim państwie, nie wszystko takie łatwe i przejrzyste. Czy mógłby mi ktoś odpowiedzieć na parę pytań odnośnie prowadzenia takiej działalności?
1. Czy moge miec zarejestrowana działalność w UK i w PL kupowac normalnie na FV czynnik chłodniczy?
2. Czy majać firme w UK moge przejść szkolenia z f-gazów, sep-ów itp...
3. jakie szkolenia musze przejść aby móc prowadzić taka działalność?
4. Mam możliwość serwisowania szaf sterowniczych firmy Ritali jednaj z firm ok. 40 szaf. Szukałem konkretnych szkoleń Ritala i nic nie ma? Czy sa potrzebne jakiś konkretne szkolnia?
5.Jakie są orientacyjne koszty samego sprzętu do serwisowania takich klimatyzatorów? Jak ktoś by był tak miły i mógł by mi wymienić co potrzebaSmile
Przepraszam za tak długi wstęp ale wiem, że dobrze wiedzieć z kim ma się do czynienia i z kim się rozmawia. Z góry dziekuję za poświęcony czas na odpowiedźSmile
  • Odpowiedz

Wiadomości w tym wątku

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Serwis ma na celu zgromadzenie w jednym miejscu firm oraz organizacji z branży HVACR, działających na rynku zarówno polskim jak i poza granicami kraju. Naszą siłą są wyłącznie tematy związane z branżą HVACR oraz unikalna społeczność użytkowników.
NEWSLETTER
Informacje O nas Kontakt Regulamin Reklama Polityka prywatności
Kategorie Artykuły Aktualności Produkty
Działy Klimatyzacja Wentylacja Chłodnictwo Auto - klimatyzacja
Nasze Portale ogrzewnictwo.pl pasywny-budynek.pl
Copyright © 2005-2023 termoclima Sp. z o.o Wszystkie prawa zastrzeżone.
Tryb normalny
Tryb drzewa