Whisky napisał(a):Tak jak wyżej ktoś napisał, na pewno to nie jest produkt ford tylko jakaś pod firma. Produkt oryginał nawet może być innej firmy niż ford a jaki dostaniesz to zobaczysz ale pewnie ładny skraplacz z naklejką ford i kodem a faktycznie produkt made in china. Tak czy siak niech służy.
Odebrałem dzisiaj skraplacz. Są wytłoczenia FoMoCo (Ford Motor Company), na kartonie etykieta Ford z numerem produktu, produkcja w Czechach (nie z Chin
). Ale uwaga: karton jest kilka razy szerszy niż skraplacz (i znacznie większy) + brak jakiegokolwiek "wypełnienia" = skraplacz lata sobie we wnętrzu jak chce i gdzie chce. Wiele lameli już powyginanych, mam podejrzenie, że może to być egzemplarz zwrócony przez jakiś warsztat (albo to uszkodzenia transportowe?).Teraz najciekawsze: w ASO ten skraplacz (pakowany jest tak samo fatalnie, ale w lepszym stanie - tylko pojedyncze lamelki zniekształcone) kosztuje tyle samo, co w sklepie internetowym z częściami do Fordów. Skoro ASO ze swoimi "bajecznymi" marżami sprzedaje go człowiekowi "z ulicy" (w detalu) za 375zł, to oczekiwałbym, że sklep internetowy będzie miał je po 250zł... Pracownik działu części w ASO rzucił "Co to takie tanie? Jeszcze niedawno kosztowało 1.000zł" (cena godna ASO). Może kluczem jest informacja, że nr 2010987 "zastępuje wcześniej stosowane: 1769313". Może zastąpili droższy (solidniejszy) model dużo tańszym (ale słabszym)?
Wydaje mi się, że faktycznie jest to część marnej jakości, chyba jutro ją zwrócę i poszukam innej...
Thermotec, o którym pisałem wcześniej, faktycznie nie pasuje do mojego auta, nie wiem, jakim cudem go dobrałem.
Mam do wyboru (wg sklepu www powinny pasować do mojego auta - czy na pewno???):
1. NRF 350051 za 371zł
2. KAGER 94-6567 za 401zł
3. NISSENS 940181 za 473zł
Koledzy, doradźcie: jest nad czym się zastanawiać, czy wybór jest tylko jeden (nr 3)?
Tylko co z przesyłką zrobi kurier...
W IC nie widzę żadnego modelu do mojego auta:
"Wyświetlane są wszystkie wyniki w kategorii Chłodnice klimatyzacji.
Nie znaleźliśmy wyników dla pojazdu Ford FOCUS III Turnier 1.6 Ti, moc: 125 KM/92 kW"
Jakoś wygooglałem, że ten Nissens w IC jest na indywidualne zamówienie za 760zł, ale już nie mogę tego znaleźć :/
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY