barbie napisał(a):to pachnie reklamą .Witam
Tak Barbie, przejrzałeś mnie dostałem od Testo 10000$ za namawianie do marki. Myślę że to rozwiązuje Twoje podejrzenia.
gadget napisał(a):Barbi ma rację u mnie ta torba z juli nie przetrwała by kilku dni, na bokach jest zwykła tektura, oglądałem to kupiłem lepsze. Mam torby gdzie jest na spodzie i po bokach blacha lub sklejka. Nie wiem ile testo przetrwa ale ono u mnie nie jest na pierwszy rzut. Tez staram się dbać o narzędzia ale bez przesady one są dla mnie nie ja dla nich. Rocznie montuje średnio od 50 do 100 klimatyzatorów rocznie. Ile mogą narzędzia przetrwać przy takiej eksploatacji? A nieraz coś zdarzy mi się zostawić na dachu kilkaset kilometrów od domu...
Ogarnij się Gadget, nie torba ani Barbii jest bohaterem postu, ale a propos to pierwsza torba gdzie mam wszystko poukładane i wszystko mieszczę ponieważ zdjęcie na górze pokazuje torbę po naprawie klimatyzatora a często służy mi do konserwacji i wtedy dochodzi chemia, ręczniki co zobaczysz na dolnym zdjęciu(wstaw zdjęcie swojej torby i daj mi ocenić jej wartość praktyczną). Może i nie jest super jakościowa ale też nie kosztowała wiele jak zauważyłeś jest to produkt z Juli. Miałem w ręku super torby ze metalowymi skuwkami, plastikowymi spodami na wypasie ale wybrałem tą ponieważ jest funkcjonalna. I żeby Cie dobić ma ją pół roku i nic się nie dzieje a babeczki w sklepie jak byłem na awarii powiedziały ,,no jaka fajna torba, no i jaki porządek''.
A i powiedz mi po jaką cholerę Ci sondy Testo jak Ty głównie montujesz klimy? Do próżni się nie nadają, przekładanie z manometrów na sondy bez celu chyba że protokół uruchomienia, jedyny sens. Nie wiem czy masz dwa termohigrometry bo mógłbyś zmierzysz sobie wydajność nowej zamontowanej klimatyzacji dla swojego spokoju i pokazać klientowi że wszystko jest jak zamawiał.
PARTNER-MAR napisał(a):Ja też na co dzień używam sond Testo ale nie mam jeszcze tak bogatego zestawu.
Będę musiał pomyśleć nad powiększeniem - mi się z nimi pracuje najlepiej.
Denerwujące są trochę sporadyczne problemy z łączeniem po blutooth ale idzie z tym żyć.
No właśnie z takim zamiarem ten wątek otworzyłem, żeby podzielić radością i doświadczeniem z pracy ze sondami Testo. Sondy mają swoje mankamenty ale o wiele więcej wnoszą przy serwisie i tego chciałbym żebyśmy się w tym wątku trzymali. Mam doświadczenie z sondami może i nie duże ale chętnie się nim podzielę a i przy okazji może się i nauczę.
Pozdrawiam
A jak za drogie Fujitsu to ja im bach www.gree.szczecin.pl
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY