fgazudt napisał(a):DB mam pytanie.Na wstępie mojej odpowiedzi chciałbym zaznaczyć fakt iż "osobiście olewam to czy masz czy nie"
Na jakiej podstawie mam legalizować NOWY czujnik elektroniczny oraz na jakiej podstawie mam legalizować NOWĄ wagę elektroniczną ?
Odpowiedzi udzielałem osobie prowadzącej/zakładającej ten wątek.
Moja odpowiedz tyczyła się zakupu dobrego ale drogiego detektora być może już spełniającego warunki RK WE 1516 z 19 grudnia 2007 i WE 842/2006 PE .
Zaproponowałem zakup dużo tańszego przenośnego detektora plus wykonanie tgz."legalizacji" precyzyjniej nazywa się to świadectwem wzorcowania.
Wydaje mi się :o
:lol: iż zgodnie z rozporządzeniem detektor powinien wykrywać wyciek czynnika w ilości minimum 5 gram rocznie, a kontrola czułości/ wzorcowanie musi odbywać się co 12 miesięcy. ... a jaką masz pewność że NOWY detektor gazu "czujnik elektroniczny" jest sprawny ?
Oczywiście może stosujesz inną metodę ale skoro już posiadasz detektor (bo mnie pytasz) to ja się pytam :
jak wypełniasz rubrykę datę ważności świadectwa przenośnego detektora do wykrywania nieszczelności ?
Części oraz urządzenia firmy Daikin
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY