fgazudt napisał(a):Ok ale nie popadajmy ze skrajności w skrajność. Kupując nowe urządzenie dostaję:
1. Gwarancje
2. DTR-ke
i na tym bazuje i gwarantuje że nie jest to dobra wola producenta tylko jego obowiązek.
Nie popadam w żadne skrajności .
Dla mnie detektor przenośny to urządzenie którym praktycznie posługuję się równie często jak manometrami.
Co do gwarancji to bardzo się mylisz - obowiązek to rękojmia gwarancja może być ci dana/udzielona lub nie.
... takie mamy prawo.
fgazudt napisał(a):Jak kupujesz jaki kolwiek nowy sprzęt chociaż by telewizor to nie oddajesz go co roku do sprawdzenia czy wszystko ok.Kolego, a czy telewizorem robisz pomiary ??? Porównanie od czapy zrobione.
fgazudt napisał(a):Po za tym powiedz mi jak zbadać czy detektor faktycznie wykrywa takie wycieki ? Uwierz mi że z nie jednym Inspektorem wymieniłem na ten temat zdanie i nie ma na to odpowiedzi.... to świadczy tylko o niskim stopniu wiedzy/inteligencji inspektora.
fgazudt napisał(a):Na dzień dzisiejszy Prozon zrobił sobie z tego biznes i tylko tyle.Nie patrze jak i ile inni zarabiają nie moja kasa nie moja sprawa ale... Co to za biznes .
Zainwestuj w kilku pracowników z wykształceniem zbuduj laboratorium kup przyrządy wzorcowe i zarabiaj na jednym wzorcowaniu i certyfikacji po 100 zł .
Oddaje glikol do laboratorium producenta i płacę wielokrotnie więcej za badania .
fgazudt napisał(a):Sprawdzenie czy detektor działa czy nie wystarczy butla z czynnikiem wężyk detektor i chęci. A nie świstek dla świstka.Tak właśnie robi majster Piskuta z firmy Stef-Miet z siedzibą w garażu.
Powiedz to podczas audytu UDT na pewno długo certyfikatu nie zobaczysz.
Rozumiesz idę kontrolowanego wycieku w warunkach laboratoryjnych ? Raczej nie .
Osobiście uważam że temat został wyczerpany .
Rozmawiamy o 100zł za na rok przy kosztach naszej firmy 100 zł nie ma żadnego znaczenia.
Części oraz urządzenia firmy Daikin
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY