Logowanie Rejestracja
  • Start
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Nowe posty
Menu
Start Szukaj Użytkownicy Kalendarz Pomoc Nowe posty
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY

brak czynnika, serwis nie potrafi znaleźć nieszczelności

80 Odpowiedzi, 70287 Wyświetleń

obser

2017-07-13, 17:15:54
Top użytkownik
A jaki tu pomysł szukać? Każdy z nas wie jakie zapachy są w samochodzie po ozonowaniu. Kiedyś był to podstawowy sposób dezynfekcji. Robiłem to może kikaset razy. Teraz w 95% bazyję na ultradźwiękach Errecom, ale zapach ozonu pamiętam. Nie jest to nic nieprzyjemnego. Podobno ozonatory od braci z Chin mogą wytwarzać jakieś szkodliwe substancje. Sam taki 20g/h kupiłem, ale używam polskiego 15g/h i zawsze go używałem, nawet po kilku latach wymieniałem u producenta generator, bo się już napracował. A psiknąć coś mógł Ci w nawiewy, ale to tylko gdybanie. Po prostu zapytaj się o proces ozonowania, urządzenie którym było Ci to wykonywanie, czas pracy urządzenia i czas wietrzenia i temperaturę zewnętrzną przy wietrzeniu. Ozon rozpada się na 3 cząsteczki tlenu przy 23 st C. I zostaje nam czysty tlen. Ozonowanie powinno być wykonywane w cyklu obiegu zamkniętego przy jak najmniejszej temperaturze na najwyższym biegu wentylatora. A jak był to popularny 0,5 g/h i 10 min, to pomogło, jak umarłemu kadzidło. A tak wiem, że "serwisy" robią.
  • Odpowiedz

Wiadomości w tym wątku

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Serwis ma na celu zgromadzenie w jednym miejscu firm oraz organizacji z branży HVACR, działających na rynku zarówno polskim jak i poza granicami kraju. Naszą siłą są wyłącznie tematy związane z branżą HVACR oraz unikalna społeczność użytkowników.
NEWSLETTER
Informacje O nas Kontakt Regulamin Reklama Polityka prywatności
Kategorie Artykuły Aktualności Produkty
Działy Klimatyzacja Wentylacja Chłodnictwo Auto - klimatyzacja
Nasze Portale ogrzewnictwo.pl pasywny-budynek.pl
Copyright © 2005-2023 termoclima Sp. z o.o Wszystkie prawa zastrzeżone.
Tryb normalny
Tryb drzewa