Logowanie Rejestracja
  • Start
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Nowe posty
Menu
Start Szukaj Użytkownicy Kalendarz Pomoc Nowe posty
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY

Ile BTU mają klimatyzacje samochodowe?

13 Odpowiedzi, 15267 Wyświetleń

vitty

2008-08-14, 23:16:04
Nowy użytkownik
Po pierwsze już wiem że na leżąco pracować nie może, więc będzie na stojąco a po drugie akurat elektronika to moja działka. Budowałem już przetwornice zasilające silniki indukcyjne sporej mocy. Nie wiem skąd wziąłeś taki akurat prąd, ale nawet gdyby, to nic specjalnego. Jak pisałem dodatkowy alternator ładuje dodatkowy akumulator (w moim przypadku 120 Ah) prąd rozruchowy takiego akumulatora to 1 kA, oczywiście gdy była by potrzeba dałby chwilowo dużo więcej. Co do przetwornicy wystarczy klucz np na 8 V-MOS'ach każdy po 100A wytrzymujące chwilowe 400 A. Całość sterowana miekkostartującym falownikiem. Jedyne co jest istotne to czy klimatyzacja będzie dobrze pracować na "schodkowej" sinusoidzie. Jeśli nie, co nie wydaje mi się , konstrukcja falownika się skomplikuje.
  • Odpowiedz

Wiadomości w tym wątku

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Serwis ma na celu zgromadzenie w jednym miejscu firm oraz organizacji z branży HVACR, działających na rynku zarówno polskim jak i poza granicami kraju. Naszą siłą są wyłącznie tematy związane z branżą HVACR oraz unikalna społeczność użytkowników.
NEWSLETTER
Informacje O nas Kontakt Regulamin Reklama Polityka prywatności
Kategorie Artykuły Aktualności Produkty
Działy Klimatyzacja Wentylacja Chłodnictwo Auto - klimatyzacja
Nasze Portale ogrzewnictwo.pl pasywny-budynek.pl
Copyright © 2005-2023 termoclima Sp. z o.o Wszystkie prawa zastrzeżone.
Tryb normalny
Tryb drzewa