Logowanie Rejestracja
  • Start
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Nowe posty
Menu
Start Szukaj Użytkownicy Kalendarz Pomoc Nowe posty
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY

Czy to jest nabijanie klienta w butelkę?

32 Odpowiedzi, 18414 Wyświetleń
Wątek zamknięty 

dark

2018-05-20, 06:36:16
Nowy użytkownik
Witam was serdecznie.

Jakoś miesiąc temu kupiłem auto w którym nie działała klimatyzacja. Postanowiłem to naprawić, udałem się do lokalnego serwisu.
Po kilku godzinach odbieram auto z naprawioną klimą. Serwisant powiedział że była nieszczelność na łączeniu rurki ze skraplaczem, wymienił oring, uszczelnił, napełnił układ skasował 280zł.

Ja szczerze mówiąc byłem ucieszony, spodziewałem się kosztów około tysiąca. W końcu nie wiadomo co tam przecież nie działało.
Klimatyzacją się nie zbytnio nie pocieszyłem ponieważ po tygodniu przestała działać. Więc udałem się do warsztatu by Panowie coś z tym zrobili. Dostałem informacje, że sprężarka się rozszczelniła.

Czy oni nie mogli tego wcześniej sprawdzić? Pomijając fakt, że ktoś po prostu nabił mi klimę i zbytnio tego nie zweryfikował.
Nie słyszałem, żeby za pierwszym razem Pan serwisant wymienił mi osuszacz. Skoro układ był rozszczelniony to z tego co się znam wymiana osuszacza to jest obowiązek.

Czy jest taka możliwość, że sprężarka mi się rozszczelniła bo Pan olał osuszacz i dzięki temu w układzie była wilgoć?

Nie lubię być oszukiwany, może coś poradzicie?

Pozdrawiam Wink

Wiadomości w tym wątku

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Serwis ma na celu zgromadzenie w jednym miejscu firm oraz organizacji z branży HVACR, działających na rynku zarówno polskim jak i poza granicami kraju. Naszą siłą są wyłącznie tematy związane z branżą HVACR oraz unikalna społeczność użytkowników.
NEWSLETTER
Informacje O nas Kontakt Regulamin Reklama Polityka prywatności
Kategorie Artykuły Aktualności Produkty
Działy Klimatyzacja Wentylacja Chłodnictwo Auto - klimatyzacja
Nasze Portale ogrzewnictwo.pl pasywny-budynek.pl
Copyright © 2005-2023 termoclima Sp. z o.o Wszystkie prawa zastrzeżone.
Tryb normalny
Tryb drzewa