Logowanie Rejestracja
  • Start
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Nowe posty
Menu
Start Szukaj Użytkownicy Kalendarz Pomoc Nowe posty
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY

Temperatura a wilgotność

14 Odpowiedzi, 11945 Wyświetleń

banan1973

2018-07-30, 06:52:03
Nowy użytkownik
Witam, to mój pierwszy post. Mam taką sytuację, po uzyskaniu w pomieszczeniu (mieszkaniu) ustawionej temperatury wzrasta wilgotność. Tzn. w mieszkaniu jest ponad 26 st i wilgoć ponad 60 pro. Klime startuje z ustawioną temperaturą 26. Mieszkanie 60 m i efekt jest bardzo dobry. Po kilkunastu minutach wilgotność spada nawet do 48 procent w późniejszym czasie. Temperatura do 25 mimo że w klimie ustawiłem 26. To wszystko jest super, działa. Problemem jest że po czasie kiedy uzyskam w mieszkaniu ustawione 26 stopni Klima przestaje chłodzić a tylko wieje, wzrasta wilgotność. Pilnuje temperatury, tych 26 stopni ale wzrasta bardzo wilgotność. Do kiedy znów się włączy chłodzenie i spada wilgotność jest właśnie bardzo niski komfort. Oczywiście mogę ustawić 25 stopni i wilgotność będzie niska ale sytuacja kiedy temperatura będzie osiągnięta w mieszkaniu spowoduje znów wzrost wilgoci. Ustawienie na samo osuszanie mam wrażenie że źle działa. Temperatura rośnie a wilgotność nie spada. Myślałem że będzie pilnowało temperatury ale wilgotność też będzie niska. Oczywiście jak z tych 26 pójdzie w górę to Klima zadziała i obniży temperaturę wraz z wilgocią. Temperatura 26 przez długi czas utrzymuje się w mieszkaniu a wtedy właśnie problemem jest wzrastająca wilgotność. Moje urządzenie to Gree, model z wifi ale nie ma czujnika temperatury w pilocie.
  • Odpowiedz

Wiadomości w tym wątku

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Serwis ma na celu zgromadzenie w jednym miejscu firm oraz organizacji z branży HVACR, działających na rynku zarówno polskim jak i poza granicami kraju. Naszą siłą są wyłącznie tematy związane z branżą HVACR oraz unikalna społeczność użytkowników.
NEWSLETTER
Informacje O nas Kontakt Regulamin Reklama Polityka prywatności
Kategorie Artykuły Aktualności Produkty
Działy Klimatyzacja Wentylacja Chłodnictwo Auto - klimatyzacja
Nasze Portale ogrzewnictwo.pl pasywny-budynek.pl
Copyright © 2005-2023 termoclima Sp. z o.o Wszystkie prawa zastrzeżone.
Tryb normalny
Tryb drzewa