Logowanie Rejestracja
  • Start
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Nowe posty
Menu
Start Szukaj Użytkownicy Kalendarz Pomoc Nowe posty
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY

WYBÓR KLIMATYZACJI SPLIT - nie wiem, nie znam się i nie orientuję się

6 Odpowiedzi, 3989 Wyświetleń

15051973

2018-08-03, 16:04:06
Gość
Dzień dobry,
Jak w temacie, posiadam mieszkanie o łacznej powierzchni 80 m2, okna na wschodnią stronę, wyskość pomieszczeń około 2,60. Wiem mniej więcej jak wydajne klimy muszę mieć, plan jest taki zeby były dwie - mama dwa balkony więc jedna, mniejsza klima będzie w mniejszym pokoju, który sąsiaduje z sypialnią (to razem około 25m2) a większa klima na drugim balkonie gdzie jest salon z aneksem kuchennym (około 40 m2). Myślę ze to powinno wystarczyć. a
Zaproponowano mi poniższe zestawy i nie wiem na jaki z nich się zdecydować.

Salon - modele 5kW

1.LG S18EQ 5,0kW

2.Toshiba Mirai 4,4kW

3.Gree LOMO ECO 4,6kW

Mniejszy pokój - model 2,5kW

1.Gree LOMO ECO 2,5kW - ten zostanie ze wzgledu na grzanie w niższym zakresie temperatur, potrzebuje czasami zimą dogrzewać pokój bo okna niby szczelne a zawsze ciągnie tam zimnem, to wietrzna strona budynku i jak wieje lodowaty, mroźny wiatr to włazi przez kazdą szczeline, Czesto musiałem dogrzewac jakimś piecykiem elektrycznym i zasłaniałem kocem zwiniętym w rulon okna na wysokości podłogi.

Największy dylemat mam z wyborem klimy do salonu. Sugestia jest tak żeby brać Toshibę ale ten Gree kusi dłuższą gwarancją, dodatkowymi bajerami jak wifi i jonizacją powietrza, ma dobre grzanie w niższym zakresie temperatur zenętrznych niz ta Toshiba. LG jakoś w ogóle nie jest brany pod uwagę, nie wiem może to błąd z mojej strony ?

Będę wdzięczny za pomoc w wyborze.
Pozdrawiam.
  • Odpowiedz

Wiadomości w tym wątku

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Serwis ma na celu zgromadzenie w jednym miejscu firm oraz organizacji z branży HVACR, działających na rynku zarówno polskim jak i poza granicami kraju. Naszą siłą są wyłącznie tematy związane z branżą HVACR oraz unikalna społeczność użytkowników.
NEWSLETTER
Informacje O nas Kontakt Regulamin Reklama Polityka prywatności
Kategorie Artykuły Aktualności Produkty
Działy Klimatyzacja Wentylacja Chłodnictwo Auto - klimatyzacja
Nasze Portale ogrzewnictwo.pl pasywny-budynek.pl
Copyright © 2005-2023 termoclima Sp. z o.o Wszystkie prawa zastrzeżone.
Tryb normalny
Tryb drzewa