Logowanie Rejestracja
  • Start
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Nowe posty
Menu
Start Szukaj Użytkownicy Kalendarz Pomoc Nowe posty
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY

Jednostka wewnętrzna i dobór jednostki zewnętrznej

12 Odpowiedzi, 5878 Wyświetleń

Cabana

2018-08-06, 11:31:23
Gość
Witam.
Od razu wspomnę, że jestem tu nowy i nie mam żadnego doświadczenia w tej dziedzinie.
Nie planuję nic sam montować, bo się nie znam, ale chcę troszkę zagłębić się w temat klimatyzacji i poznać odpowiedź na nurtujące pytania.
Wpadła mi w ręce praktycznie nowa jednostka wewnętrzna LG P18RK NSC. Moc podana na tabliczce 5 200W (chłodzenie).
Mam więc pytanie czy nie posiadając oryginalnej jednostki zewnętrznej można podłączyć jakąś inną? Np. jakiegoś samsunga? Chodzi mi o to czy to będzie działać? Nawet nie wiem jak te jednostki są ze sobą połączone, czy używają jakiegoś kabla przez który się komunikują czy może tylko jednostka wewnętrzna w odpowiednim momencie podaje napięcie na jednostkę zewnętrzną i ją po prostu załącza, bez żadnej komunikacji?
Oczywiście domyślam się, że musiałbym posiadać jednostkę zewnętrzną o mocy tych 5 200W i musiałaby pracować na tym samym czynniku co wewnętrzna.
Ale czy to ma prawo działać?
  • Odpowiedz

Wiadomości w tym wątku

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Serwis ma na celu zgromadzenie w jednym miejscu firm oraz organizacji z branży HVACR, działających na rynku zarówno polskim jak i poza granicami kraju. Naszą siłą są wyłącznie tematy związane z branżą HVACR oraz unikalna społeczność użytkowników.
NEWSLETTER
Informacje O nas Kontakt Regulamin Reklama Polityka prywatności
Kategorie Artykuły Aktualności Produkty
Działy Klimatyzacja Wentylacja Chłodnictwo Auto - klimatyzacja
Nasze Portale ogrzewnictwo.pl pasywny-budynek.pl
Copyright © 2005-2023 termoclima Sp. z o.o Wszystkie prawa zastrzeżone.
Tryb normalny
Tryb drzewa