Poczytam, ciekaw jestem jednak czy temperatura ok 15 stopni na wylocie jest w porządku, czy po prostu brak czynnika ? Klimatyzacje stacjonarną oczywiście planuje zamontować, jednak mieszkam tu od niedawna, a klimatyzator to bardziej taki etap przejściowy aby dało się przeżyć - coś jednak daje. Jak już jesteśmy w temacie to jak najlepiej rozwiązać kwestię klimatyzacji stacjonarnej ? Mieszkanie 50 m2, nasłonecznienie tylko od wschodu do około południa (rano temperatura przekracza 30 stopni, po południu jest to około 26-28, niezależnie czy na zewnątrz mamy 25 czy 30), pokoje 20 m + 15 + kuchnia z przedpokojem około 10. Najważniejszy jest dla mnie jak najlepszy stosunek cena jakość, nie mogę sobie póki co pozwolić na wydatek rzędu 10 tys., aby zrobić instalacje idealną na 3 jednostki wewnętrzne. W grę wchodzi więc raczej tylko duży pokój + zapas, gdyby były otwarte drzwi na korytarz itd. Budżet - im mniej tym lepiej, ale z unikaniem typowego badziewia no-name, jak najcichsza jednostka wewnętrzna w miarę możliwości i fajnie, gdyby było sterowanie z wifi/ smartfona.
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
klimatyzator WAP-02EB20 słabo chłodzi
5 Odpowiedzi, 3615 Wyświetleń| Wiadomości w tym wątku |
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY