Logowanie Rejestracja
  • Start
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Nowe posty
Menu
Start Szukaj Użytkownicy Kalendarz Pomoc Nowe posty
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY

Ile BTU mają klimatyzacje samochodowe?

13 Odpowiedzi, 15278 Wyświetleń

vitty

2008-09-04, 06:25:49
Nowy użytkownik
dzięki za podpowiedź. Jednak te mocne UPS-y mają jedną dyskwalifikującą je wadę. Zasilane są łączonymi w szereg akumulatorami czyli z napięcia co najmniej 24V w górę. (APC 2kW miały 48V a rekordzistą był naprawiany przeze mnie kiedyś mocny fideltornik - chyba 96V. Wykorzystam albo gotową przetwornice (są takie na allegro 2kV z chwilowym 4 ) Drogie i nie wiem czy będą działać bo mają nieco inną konstrukcję. Pewniejszym (i tańszym) pomysłem jest przetwornica własnej roboty. Na wyjściu połączone równolegle 3 uczciwe trafa od UPS 450 W. Co do kańciastości napięcia - myślę że nie będzie problemu z racji tego że sinusoida będzie "schodkowa". Jak sądze sprężarkę napędza klasyczny indukcyjny silnik, a te działają na takich przetwornicach. Jedyne czego się obawiam czy nie trafi sprężarki szlag od wstrząsów w trakcie pracy - (klasyczna terenówka na resorach)
Planuję uzyć klimatyzatora Zibro Tectro 2,5 kW.
  • Odpowiedz

Wiadomości w tym wątku

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Serwis ma na celu zgromadzenie w jednym miejscu firm oraz organizacji z branży HVACR, działających na rynku zarówno polskim jak i poza granicami kraju. Naszą siłą są wyłącznie tematy związane z branżą HVACR oraz unikalna społeczność użytkowników.
NEWSLETTER
Informacje O nas Kontakt Regulamin Reklama Polityka prywatności
Kategorie Artykuły Aktualności Produkty
Działy Klimatyzacja Wentylacja Chłodnictwo Auto - klimatyzacja
Nasze Portale ogrzewnictwo.pl pasywny-budynek.pl
Copyright © 2005-2023 termoclima Sp. z o.o Wszystkie prawa zastrzeżone.
Tryb normalny
Tryb drzewa