@fgazudt każdy buduje sobie model biznesowy jaki mu się podoba. Jak już zostałem wspomniany, to powiem ci, że nie mam ambicji multi firmy. Zajmujemy się montażem i utrzymaniem urządzeń w pełnej sprawności technicznej, aż do zgonu tegoż urządzenia. Większość zgłoszeń, oczywiście w wysokim sezonie polega na błaganiu o przyjazd, a ja pamiętam, że robiłem tam projekt i kalkulację. Wpadła np. w tamtym roku firma 300 km odległa od nas, poprzedził ich na pewno handlowiec, kupili modne w tamtym roku sprzedaże pakietowe (50, 100 szt) urządzeń, wysłali do nas ekipę na 2 tygodnie (widziałem ich samochód przed tanim hostelem wieczorami) i zakładali taśmowo w niskiej cenie urządzenia. Już mieli zaplanowane wykręcenie się z gwarancji, bo Klienci dzwonią, po wypytywaniu informuje, ze albo nie mogą się skontaktować z wykonawcą, albo trzeba im przesłać kwotę 7zł x 300 km netto (1 zł km, 3 zł czas pracy każdego z 2 techników, którzy jadą samochodem i nie wykonują usług) i jeżeli będzie to usterka niezależna od nich, bądź złe ustawienie przez Użytkownika koszty przepadną.
Ja stwierdzam, że Klient był pełnoletni, pokusił się o 10-15 %, więc liczył się chyba z trudnością z problemami. Podobnie serwisy gwarancyjne obarczone są też kosztami dojazdu, tylko 1 technika i tak do kosztów przeglądu gwarancyjnego doliczane byłoby ok. 1200 zł + koszty przeglądu. I w ten sposób pozbawiają się obowowiązkowi pełnienia gwarancji. Jakby na samym początku powiedzieli, że chcą montaż i nie będą rościć gwarancji, która niestety przypada na szczyt sezonu, to i w tej cenie zrobiłbym usługę. Ale ładny samochód i garnitur handlowca, zawiła umowa, w miarę nowoczesna ekipa zakładająca w chwili zamontowania wzbudza poczucie
Ja stwierdzam, że Klient był pełnoletni, pokusił się o 10-15 %, więc liczył się chyba z trudnością z problemami. Podobnie serwisy gwarancyjne obarczone są też kosztami dojazdu, tylko 1 technika i tak do kosztów przeglądu gwarancyjnego doliczane byłoby ok. 1200 zł + koszty przeglądu. I w ten sposób pozbawiają się obowowiązkowi pełnienia gwarancji. Jakby na samym początku powiedzieli, że chcą montaż i nie będą rościć gwarancji, która niestety przypada na szczyt sezonu, to i w tej cenie zrobiłbym usługę. Ale ładny samochód i garnitur handlowca, zawiła umowa, w miarę nowoczesna ekipa zakładająca w chwili zamontowania wzbudza poczucie
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY