Logowanie Rejestracja
  • Start
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Nowe posty
Menu
Start Szukaj Użytkownicy Kalendarz Pomoc Nowe posty
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY

Samsung wind free standard czy Panasonic Etherea?

7 Odpowiedzi, 6910 Wyświetleń

Octavian

2020-02-10, 16:38:56
Gość
Chciałem prośbą o rzetelną ocenę oferty pod kątem cena/możliwości. Oferty otrzymałem z dwóch rożnych firmy w praktycznie identycznej cenie. Zestawy mają bardzo bardzo podobne parametry katalogowe.

Zestaw 1: Panasonic CU-2Z50TBE + Etherea CS-Z35VKEW + Etherea CS-Z20VKEW.
Zestaw 2: Samsung 5,2kW (AJ052RCJ3EG/EU) + Wind free standard AR12RXWXCWKNEU + Wind free standard AR07RXWXCWKNEU.

Czy te dwa modele są porównywalne, czy to ta sama półka pod względem rozwiązań technicznych?
Instalatorzy oferujący Samsunga oczywiście zachwalali technologie wind free, ale czy to w moim przypadku powinno przesądzać o wyborze? Funkcjonalnie Panasonic nie posiadający technologii wind free zawiera jonizator System Nanoe X. Oczywiście Samsung ma też jonizator, tylko polkę wyżej (Wind free optimum), czyli w modelu jeszcze droższym. Czy wind free to taki joker, że bije wszystko?

Jak wygląda rozszerzenie gwarancji w Samsung z 3 do 5 lat? Od czego zależy i waszym zdaniem warto w to zainwestować?

Marketing rządzi światem, a Samsung ma zapewne możliwości finansowe żeby to dobrze rozegrać.
Dlatego chciałem zapytać o opinie osób, na które to nie działa bo mają szerokie rozeznanie w ofertach różnych dostawców i trendach na rynku. Ja pierwszy raz muszę zdecydować, i dlatego chciałem zasięgnąć języka.

Z góry dziękuję za wszystkie odpowiedzi.
  • Odpowiedz

Wiadomości w tym wątku

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Serwis ma na celu zgromadzenie w jednym miejscu firm oraz organizacji z branży HVACR, działających na rynku zarówno polskim jak i poza granicami kraju. Naszą siłą są wyłącznie tematy związane z branżą HVACR oraz unikalna społeczność użytkowników.
NEWSLETTER
Informacje O nas Kontakt Regulamin Reklama Polityka prywatności
Kategorie Artykuły Aktualności Produkty
Działy Klimatyzacja Wentylacja Chłodnictwo Auto - klimatyzacja
Nasze Portale ogrzewnictwo.pl pasywny-budynek.pl
Copyright © 2005-2023 termoclima Sp. z o.o Wszystkie prawa zastrzeżone.
Tryb normalny
Tryb drzewa