dzięki chłopaki za rady .Juz piszę w czym był problem:ciągnik był w serwisie naprawiany i rozpoławiany więc i były rozłączone przewody i po naprawie zamienili przewody tzn. ciśnieniowy podłączyli do ssania na parownik,a ssanie podłączyli do strony wysokiego do zaworu rozprężnego.Po poprawnym podłączeniu przewodów filtr jednak powinien być na wysokim a wczesniej był na niskim i w nim jest pres jak cisnienie na ssani spadało do 0-1 bar to on rozłączal a teraz jest na wysokim.Odciągnąłm gaz nabiłem nowym i wszystko pięknie chłodzi.Co do ilosci gazu jest tabliczka i wchodzi tylko 700 gram.Też mi sie wydawało że trochę mało po zbyt niskim odparowani na włączonej ok -5stopni , dałem 800 gram,zblizyło sie do 0 , i tak zostawiłem.Jeszcze jedna sprawa jak ciągnik pracował na wyższych obrotach
to odparowanie było nawet na -10 i raz na 2-3 minuty rozłaczło klime gdzieś na 10-20 sekund czy to poprawnie.
to odparowanie było nawet na -10 i raz na 2-3 minuty rozłaczło klime gdzieś na 10-20 sekund czy to poprawnie.
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY