Stosowałem tą miedź pod nazwą cooleo i nigdy nie byłem pewien ,że jest to dobrze dokręcone( za lekko to szło) Za każdym razem musiałem robić 2x test szczelności. Jeden na azocie o 5 bar wyższy od ciśnienia w jedn. zewnętrznej, a drugi na grzaniu co nie zawsze było możliwe. Pod armacella mamy ustawione klucze dynamometryczne do ciśnień próby 45 bar. Próba szczelności jest wtedy na wakuometr i pianka po uruchomieniu.Nie było do tej pory reklamacji związanej z nieszczelnością . Nie twierdzę, że armacell jest najlepszy pod słońcem bo to nie huta miedzi tylko firma od izolacji. Mogą coś odstawić, że stracę do nich zaufanie . Póki co jest to niemiecka firma produkująca te rury w Polsce i trzymają ( chyba) wymogi i standardy UE . Z chin przyjeżdżały rury które nie powinny być stosowane w chłodnictwie a mimo to trafiały na rynek z atestem i aprobatą techniczną ,były ze szwem i brudne w środku.
Do multi splita za 15 tyś i instalacją w ścianach bałbym się zastosować rury inne niż armacell. Z resztą i tak rury które idą w ściany sprawdzamy ciśnieniowo.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 2021-05-09, 07:49:58 przez Amfan.)
Do multi splita za 15 tyś i instalacją w ścianach bałbym się zastosować rury inne niż armacell. Z resztą i tak rury które idą w ściany sprawdzamy ciśnieniowo.
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY