obser napisał(a):Główkuję i nie wiem co można zrobić przy montażu (spaprać), aby urządzenie robiło takie numery. Tym steruje elektronika i czujniki. A Ciebie, czy Instalatora Importer/hurtownia przy problemach olewa.
Dlatego też nie zakładam klimatyzatorów jakie sobie wymyśli Klient, tylko od kilkunastu lat trzymam się Importera z super podejściem do awarii. Po drugie mam zero problemów z urządzeniami. I już nieraz pisałem ludziom co pytają co wybrać, wybierz to co Ci poleca Instalator. Markety narobiły bajzel na rynku,szczególnie parę lat temu LG obraziło się na Instalatorów i rzuciło do marketów uurządzenia po cenie niższej niż hurtowa i wtedy był Meksyk. Może mieli kłopoty z daną partią i rzucili do Media? Tak jak piec np. Galmetu w Obi ok.250 kg lżejszy niż w nominalnie w katalogu.
Sklep czyli Media Expert wywiązuje się z umowy i robi to co mu zleca instalator. Problemem jest teraz to aby określić czy te urządzenia tak po prostu pracują czy te egzemplarze są wadliwe? Ja znam tylko jedną osobę która posiada ten sam klimatyzator i jego klimatyzator wg. Niego działa prawidłowo. Mój działał 3 dni prawidłowo, poczym znów to samo. Czy według Was instalatorzy i eksperci od klimatyzacji, po przesłuchaniu wstawionej tu próbki dźwięku, uważacie że klimatyzator powinien wydawać taki dźwięk? Czy spotkaliście się kiedyś z taką kulturą pracy klimatyzatora?
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY