Nie chodzi mi o różnicę w cenie, tylko właśnie o inne minusy tego rozwiązania.
P1.7 + P1.8 to jest jakieś 62 m2.
Potem zaczyna się komunikacja 1.2 której już nie liczę, prowadząca do 3 sypialni w innej części domu... no ale to przecież chyba tak nie powinienem liczyć? Z założenia klimatyzacja miała służyć w części salon+kuchnia.
Dom z pustaka białego 24 cm (Solbet, beton komórkowy) + ocieplenie styropianem 23 cm. Nie jest to czarny styropian tylko biały, ale o najniższej lambda chyba 0,38?
Klimatyzator o jakim myślałem to Airwell HDH HDH018, chociaż no jak trzeba to będzie ten pod instalację większy HDH024. Instalator mówi, że trzebaby coś przelutować na obu końcach instalacji.
![[Obrazek: p.png]](https://uc06bd0698c0d3b0ca459ea5c224.previews.dropboxusercontent.com/p/thumb/ABUjFuSnocOgnYMvdENfalv3QlTcsKFIMwTxTu7h_IK23XoAR0oZibeHuXj_mEh5NR3AUTVclGibAEsRN7pLJ64rnJFUeV6GuC7ocIYejRIrs5jCl26MQ6LnQW5ASDkHtkTw6x3jjM64LH0bDv_-8PV-YE4dAjqsZuMEdVYOVBWL0TopTSEchcv8HGEZoCDFmZL-pgxeaVEtJVVLbTtruvAMw2G7VBW8jkMYVGofgd4Bhzb4J6ApWuIWhsIj089SEOYXvWTl-ocsUMG8FJYUH5yO6vcJNWXBIFP0MBbX8svjhNjvJc_DF9_0mgLdfhlS8HnHzEuA8trWmsYIVsNI2QO9GLJ-M6zJ3FBTzHL7-FuVdmJGon5XfCZty9hUsu2mmXo/p.png)
Klimatyzator ma zawisnąć pod sufitem na tej ścianie gdzie jest wrysowany obok stół z 6 krzesłami.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 2021-12-07, 16:53:04 przez yaniooster.)
P1.7 + P1.8 to jest jakieś 62 m2.
Potem zaczyna się komunikacja 1.2 której już nie liczę, prowadząca do 3 sypialni w innej części domu... no ale to przecież chyba tak nie powinienem liczyć? Z założenia klimatyzacja miała służyć w części salon+kuchnia.
Dom z pustaka białego 24 cm (Solbet, beton komórkowy) + ocieplenie styropianem 23 cm. Nie jest to czarny styropian tylko biały, ale o najniższej lambda chyba 0,38?
Klimatyzator o jakim myślałem to Airwell HDH HDH018, chociaż no jak trzeba to będzie ten pod instalację większy HDH024. Instalator mówi, że trzebaby coś przelutować na obu końcach instalacji.
Klimatyzator ma zawisnąć pod sufitem na tej ścianie gdzie jest wrysowany obok stół z 6 krzesłami.
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY