Witam, aktualna sytuacja na rynku rur miedzianych spowodowała, ze wpadł mi w oczy niniejszy ubiegłoroczny wątek dotyczący miedzi w izolacji , w tym produktów z Entalpii oraz Armacell. Jako wykonawca instalacji głównie pod systemy VRF oraz mini VRF mam do czynienia z różnymi produktami na rynku w tym od ENTALPII oraz ARMACELL. Zaopatruję się głównie w sieci hurtowni CALDO i obiektywnie ocenię oba produkty. Oczywiście żadna z w/w firm nie jest hutą. Z informacji jakie można wyczytać na rurkach miedzianych Entalpii wynika, że sam surowiec pochodzi z huty w Niemczech KME. Co do ARMACELL to kilka lat temu (2-3) zakupiłem ich produkt z partią miedzi Hutmen (upadłość). Nie był to produkt z którym dobrze się pracowało, nie mówiąc już o walorach estetycznych samej miedzi. Prawdopodobnie teraz innym dostawą miedzi dla Armacell jest też huta z Niemiec. Mimo wszystko oba produkty spełniają moje oczekiwania pod kątem twardości, plastyczności, braku jakichkolwiek reklamacji oraz dostępności. Tym samym pozostałem przy tych dwóch dostawcach do dnia dzisiejszego z udziałem 70/30 na rzecz Entalpii, głownie przez cenę.
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
Rury Entalpia, czy ktoś stosował?
17 Odpowiedzi, 13711 Wyświetleń| Wiadomości w tym wątku |
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY