Ok masz rację gdybym wszystko ogarniał to bym nie zadawał pytań. Dzisiaj przy doświadczeniach na swojej klime otrzymałem następujące wyniki.
- temp w pomieszczeniu w 23 na zewnątrz 13
- czynnik ściągnięty 480 g a powinno być 570 g instalacja szczelna
- napełnienie 250 g mroziło rurę czeczowa
-Napełnienie 350 g ciśnienia 7,5 i 18 bar
- napełnienie 400 g ciśnienie 7,5 i 31 bar rura gazowa 75 stopni
Klimatyzator osiągał parametry na nadmuchu chłodzenie+5 stopni , grzanie 55 stopni powyżej tej temperatury klima zwalnia. Prąd wyraźnie mniejszy 3,2 A
- napełnienie 480 g ciśnienie 7,5 i 36 bar rura gazowa 76 stopni, parametry grzania i chłodzenia identyczne jak na mniejszej ilości czynnika prąd 5,8 A. Po wpięciu sondy ciśnieniowej elektronicznej temp. par 0,3 a temperatura rury gazowej 1,8 czyli przegrzanie 1,5 stopni. Zastanawiające jest to jakie parametry bym uzyskał dodając jeszcze 90 g czynnika??? U siebie grzania używam praktycznie co dziennie około godziny nie zauważyłem aby szronila a co dopiero lodziła parownik. Jakie temperatury są optymalne do pomiarów przegrzania?
- temp w pomieszczeniu w 23 na zewnątrz 13
- czynnik ściągnięty 480 g a powinno być 570 g instalacja szczelna
- napełnienie 250 g mroziło rurę czeczowa
-Napełnienie 350 g ciśnienia 7,5 i 18 bar
- napełnienie 400 g ciśnienie 7,5 i 31 bar rura gazowa 75 stopni
Klimatyzator osiągał parametry na nadmuchu chłodzenie+5 stopni , grzanie 55 stopni powyżej tej temperatury klima zwalnia. Prąd wyraźnie mniejszy 3,2 A
- napełnienie 480 g ciśnienie 7,5 i 36 bar rura gazowa 76 stopni, parametry grzania i chłodzenia identyczne jak na mniejszej ilości czynnika prąd 5,8 A. Po wpięciu sondy ciśnieniowej elektronicznej temp. par 0,3 a temperatura rury gazowej 1,8 czyli przegrzanie 1,5 stopni. Zastanawiające jest to jakie parametry bym uzyskał dodając jeszcze 90 g czynnika??? U siebie grzania używam praktycznie co dziennie około godziny nie zauważyłem aby szronila a co dopiero lodziła parownik. Jakie temperatury są optymalne do pomiarów przegrzania?
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY