Logowanie Rejestracja
  • Start
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Nowe posty
Menu
Start Szukaj Użytkownicy Kalendarz Pomoc Nowe posty
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
CHŁODNICTWO
WENTYLACJA
POMPY CIEPŁA
TOSHIBA HVAC
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY

zlecenie - sprawdzenie szczelnosci klimatyzacji LG - Łódź

40 Odpowiedzi, 36270 Wyświetleń
Wątek zamknięty 

geralt

2016-05-12, 07:28:45
Nowy użytkownik
barbie z całym szacunkiem ale zespół downa to musi mieć ktoś piszący takie komentarze...

1. uchwyt jednostki wewnętrznej wypoziomowany, odpływ grawitacyjny zrobiony z odpowiednim skosem, sztywna rurka na skropliny.
2. Rurki miedziane w peszlach schowane/mocowane do ściany w plastikowych osłonach
3. Podłączenie 2 kabli (3 żyłowy i 4 żyłowy gdzie masz opisane czarno na białym co z czym) to chyba nie problem? (powiedzmy że mam odpowiednie praktyczne doświadczenie)
4. Jedyną trudność którą widzę to sprawdzenie czy kielichy są dobrze zarobione i czy nie ma mikro wycieków i tu test szczelności się przyda.
5. Co "człowiek z pieczątką" traci podbijając gwarancję? - za każdy ewentualny dojazd i części płaci LG więc jak dla mnie czysty zysk ale może ja się nie znam

Z mojego punktu widzenia ~30min roboty (jednostka zewnętrzna stoi na balkonie) + dojazd. Montaż jest staranny więc problemów się nie spodziewam, jedynie robię dupochron. To że instalator nie zarobi tyle co za pełny montaż to fakt (ale stracie 1h a nie 4~5h) a powiedzmy sobie szczerze: autoryzacja LG to uczestnictwo w 1 dniowych warsztatach - sam mógłbym ją zrobić ale mi się nie opłaca (nie mam zamiaru zmieniać branży w której pracuję)
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 2016-05-12, 07:30:43 przez geralt.)

Wiadomości w tym wątku

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Serwis ma na celu zgromadzenie w jednym miejscu firm oraz organizacji z branży HVACR, działających na rynku zarówno polskim jak i poza granicami kraju. Naszą siłą są wyłącznie tematy związane z branżą HVACR oraz unikalna społeczność użytkowników.
NEWSLETTER
Informacje O nas Kontakt Regulamin Reklama Polityka prywatności
Kategorie Artykuły Aktualności Produkty
Działy Klimatyzacja Wentylacja Chłodnictwo Auto - klimatyzacja
Nasze Portale ogrzewnictwo.pl pasywny-budynek.pl
Copyright © 2005-2023 termoclima Sp. z o.o Wszystkie prawa zastrzeżone.
Tryb normalny
Tryb drzewa