Witam.Panowie mam problem ,Dwa miesiace temu znajomy założyl mi klimatyzacje w mieszkaniu,wszysko działało ok chłodziła dobrze przez ten czas ,ale teraz zaczeła kapać woda z jednoski wewnetrznej.Przyszedł znajomy sprawdził tacke, filtr , sciekanie skroplin -wszystko ok.Zauważył że parownik w jadnym miejscu na środku gdzieś był zaszroniony więc popryskał sprayem oczyszczajacym i przestała woda kapać.Nastepnego dnia znowu woda kapała z jednostki.Wiec uznał że jest za mało czynnika-długość instalacji mam 4,5 m.Przyjechał z butlą z czynnikiem R410a podlaczyl do butli dwa manometry wlaczył klime i dopuszczał przewodem czynnik przez godzine odkrecal dopuszczal zakrecal czekal itd.Nastepnego dnia woda nadal kapie , bardzo słabo chłodzi i wyskakuje blad Ch 36- sprawdz poziom czynnika. i klima stop wylącza się.Przyjeźdza znajomy i zowu przez godzine wpuszcza ten czynnik, klimatyzacja wtedy chlodziła bardzo słabo albo wogóle i tak pozostało.Co mam robić dalej z tym moim znajomym bo mam wrażenie że słaby z niego majster.Teraz wpadł na pomysł że dopuści mi czystego freonu ?Mam wrażenie że on za dużo tego czynnika wpuścił ale On twierdzi że nie da sie nabić za dużo.Panowie co ja mam robić?
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ >>>SPRAWDŹ
KONIECZNIE!
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
CHEMIA SERWISOWA
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KONIECZNIE!
Split lg P12EN- po dodaniu czynnika słabo chłodzi.
55 Odpowiedzi, 31003 WyświetleńWiadomości w tym wątku |
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości