Logowanie Rejestracja
  • Start
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Nowe posty
Menu
Start Szukaj Użytkownicy Kalendarz Pomoc Nowe posty
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY

Brak Ogrzewania

17 Odpowiedzi, 13525 Wyświetleń

Bartek1987

2008-12-13, 15:16:37
Nowy użytkownik
Witam.
Mam problem z klimatyzacja marki Hyundai HAC-GS24HRCL. Uklad zostal na nowo napelniony i po wlaczeniu cieplego powietrza leci zimne. Czy jest to winna jakiegos sterownika lub czujnika ? Istnieje mozliwosc przyslania jakiejs instrukcji uzytkowania poniewaz klimatyzacje dostalem wraz z kupnem domku i niestety nigdzie nie moglem znalesc od niej papierow co bylo naprawiane i jak sie dokladnie obslugiwac pilotem.
Z gory dziekuje na wszelkie informacje i materialy.
  • Odpowiedz

monterod2002

2008-12-13, 16:33:15
Zaawansowany użytkownik
HEAT lub "SŁONECZKO" najlepiej ustawia się przyciskiem MODE Big Grin Big Grin Big Grin
Być człowiekiem oznacza mieć wątpliwości i mimo to iść dalej swoją drogą. /Paulo Coelho/
  • Odpowiedz

klimamika

2008-12-13, 23:04:05
Użytkownik
zadzwoń to ci pomogę miałem taki przypadek 694-605-613
ZAAWANSOWANY
  • Odpowiedz

Bartek1987

2008-12-13, 23:04:29
Nowy użytkownik
Ustawiam przyciskiem mode na Heat i nic nie daje. Ustawiam tez recznie na pilocie temperature 25 stopni i po chwili pilot przestawia sie sam na 16 stopni. A klima tak i tak nie grzeje. Wlasnie w okresie miedzy swiatecznym a sylwerstrowym troche ciezko bedzie wezwac serwis i do tego slyszalem ze to moze byc przepalona jakis bezpiecznik od nagrzewania. Czy to jest mozliwe i gdzie taki bezpiecznik mozna kupic ?
  • Odpowiedz

Piotr

2008-12-13, 23:12:37
Użytkownik
Spróbuj na jednostce wewnętrznej w okolicy płytki elektronicznej wcisnąć przycisk tzw.serwisowy zobaczysz czy masz uszkodzony pilot czy klimę.
  • Odpowiedz

Fujitsu Szczecin

2008-12-14, 07:26:41
Top użytkownik
klimamika napisał(a):zadzwoń to ci pomogę miałem taki przypadek 694-605-613
Witam

Może podzieliłbyś się swoim przypadkiem z forumowiczami bo o to tu chodzi. Jeżeli przypadek niecodzienny to przyda się na przyszłość.

Bartek1987

Przycisk serwisowy jest przeważnie: podnieś osłonę filtrów na urządzeniu wewnętrznym, po prawej stronie powinien być otworek ok. 3-4mm. Pod nim jest mikro włącznik. Przyciśnij zapałką ten włącznik i przytrzymaj około 5-10 sekund. Powinno być słychać podwójne piknięcie, klimatyzator włączy się w trybie awaryjnym, pominie większość czujników.
Może też być tak, że włącznik może włączać tylko funkcje chłodzenia (jednokrotne wciśnięcie) lub pierwsze kliknięcie włącza funkcję auto, drugie chłodzenie, trzecie grzanie. Ta diagnoza wyeliminuje nam niepoprawną pracę pilota.
Pisząc to mam wiarę że wymieniłeś baterie w pilocie Smile

Napisz coś więcej o tej wymianie czynnika.

Pozdrawiam
Wszyscy, wszystko wiedzieli... a mój fotoblog?
  • Odpowiedz

klimamika

2008-12-14, 12:18:45
Użytkownik
albo nie ma funkcji grzania
albo płytka nie wysyła sygnału i elektrozawór się nie przestawia cała sztuczka
zaczął bym od tego
pozdrawiam
ZAAWANSOWANY
  • Odpowiedz

klimamika

2008-12-14, 12:20:40
Użytkownik
miałem taki przypadek z fujitsu przekaźnik na płytce wybuchł sobie
w skutek zwarcia i tylko chłodził po wymianie płytki działa
pozdrawiam
ZAAWANSOWANY
  • Odpowiedz

monterod2002

2008-12-14, 14:00:06
Zaawansowany użytkownik
ja to bym proponował zrestartować na początku pilota ( przyciskiem reset lub poprzez wyjecie bateri na jakiś czas , może głupie ale często skuteczne)
następnie zrestartować klime poprzez wyłączenie jej na chwile z pod napięcia
potem zobaczył czy w pilocie nie ma czasem po zdięciu pokrywki od bateri jakiś mini przełaczników na których jest wyłączona opcja grzania
a grzanie powinno byc w tym modelu z tego co pamiętam
powodzenia
Być człowiekiem oznacza mieć wątpliwości i mimo to iść dalej swoją drogą. /Paulo Coelho/
  • Odpowiedz

Carlos

2008-12-14, 15:22:44
Nowy użytkownik
Napewno posiada funkcję grzania.Też bym się skłaniał do propozycji "monterod2002"
  • Odpowiedz

klimamika

2008-12-14, 15:49:45
Użytkownik
i ja się z tymi propozycjami zgodzę warto spróbować
ZAAWANSOWANY
  • Odpowiedz

monterod2002

2008-12-14, 18:14:19
Zaawansowany użytkownik
a propo co z tym napełnianiem czynika na nowo czyżby stara 407 sie ulotniła
  • Odpowiedz

gadget

2008-12-14, 22:08:30
Zaawansowany użytkownik
Dziwna sprawa z tym pilotem ktory sam (!!!) przestawia sie na 16 stopni ???
  • Odpowiedz

monterod2002

2008-12-15, 20:28:26
Zaawansowany użytkownik
kolego a może ty masz poprostu zabrudzony w środku pilocik i np. kurzem i wtedy też różne jaja sie dzieją.???????
  • Odpowiedz

byniom

2008-12-15, 21:04:30
Moderator
Ostatnio też spotkałem się z pilotem który nie pamiętał ustawień i po włączeniu zawsze ustawiał temperaturę na 18 st a jednostka wewnętrzna ten sygnał przyjmowała . Dziwne też było to ż ewysyłał sygnał w momencie włączenia , powinien to zrobić dopiero po podaniu sygnały . Będzie zgłoszony do reklamacji bo sprzęt jest jeszcze na gwaracnji.
Nie daję łapówek i nie biorę łapówek ale zawsze można się ze mną dogadać
  • Odpowiedz

monterod2002

2008-12-15, 21:12:22
Zaawansowany użytkownik
Bartek no może coś wkońcu byś napisał co z klimą!!!!!!!!
  • Odpowiedz

Bartek1987

2008-12-24, 17:08:07
Nowy użytkownik
jutro jade do domku wiec dokladnie opisze co zrobilem i jakie skutki to dalo Smile dziekuje wszystkim za wiecej i mniej wyczerpujace odpowiedzie. Zycie wszystkim wesolych swiat Smile oraz udanego nowego roku Smile
  • Odpowiedz

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Serwis ma na celu zgromadzenie w jednym miejscu firm oraz organizacji z branży HVACR, działających na rynku zarówno polskim jak i poza granicami kraju. Naszą siłą są wyłącznie tematy związane z branżą HVACR oraz unikalna społeczność użytkowników.
NEWSLETTER
Informacje O nas Kontakt Regulamin Reklama Polityka prywatności
Kategorie Artykuły Aktualności Produkty
Działy Klimatyzacja Wentylacja Chłodnictwo Auto - klimatyzacja
Nasze Portale ogrzewnictwo.pl pasywny-budynek.pl
Copyright © 2005-2023 termoclima Sp. z o.o Wszystkie prawa zastrzeżone.
Tryb normalny
Tryb drzewa