ja mam juz od jakiegos czasu, i powiem wam, ze jestem z niego bardzo zadowolony. W tej chwili jestem dumnym posiadaczek Klimatyzatora kanałowego UB18. I naprawde super!!
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
Witam co sądzicie o klimach LG
25 Odpowiedzi, 23961 Wyświetleń|
Ja ich dużo montowałem i serwisowałem i moja opinia jest negatywna.
-słaba jakość wykonania obudowy splitów - NEO PLASMA nie zawsze się zapina, lub pękają zaczepy albo plastik się wygina ![]() -słabo dopracowane pod względem serwisowym -wersje Made in Korea - masakra... - była seria że rury pękały w skraplaczu lub były niedolutowane rury na łączeniach - a w ogóle to przy kasetach często mechanizmy żaluzji piszczą i trzeszczą Myślę że jedynie artcoole są trochę wytrzymalsze. Osobiście bym sobie w domu LG nie zamontował.
Ja mam odmienne zdanie niż kondzio85. Co do NEO to trochę racja że obudowy mogły by być lepsze ale jak się ją zapina z wyczuciem to jest ok. Co do serii to tureckie są bublowate natomiast koreańskie zawsze miałem ok. Zamontowałem przeszło 200 sztuk i większych problemów nie miałem
Nie daję łapówek i nie biorę łapówek ale zawsze można się ze mną dogadać
byniom napisał(a):Co do serii to tureckie są bublowate natomiast koreańskie zawsze miałem ok.Przepraszam pomyłka - miałem na myśli tureckie a nie wiem czemu wpisałem koreańskie.
troche zamontowałem, ogólnie opinia pozytywna, czasem jest problem z zamknięciem ale mi nigdy nic nie pękło.
Natomiast jak pierwszy raz montowałem sinclair to urwałem oba zaczepy
irroda Pierwszy raz jest zawsze trudny
![]() choć nie powiem, że ja nie miałem problemów z zamontowaniem, ale jakoś mi sie udało, i teraz wszystko ładnie pięknie mi gra ![]() a kondzioro85 jakie twoim zdaniem są lepsze klimatyzatory :>? bo jak narazie prowadzi LG
Ja miło zaskoczony byłem przy montażu klimatyzatorów Gree, ale według mnie wymiatają Fujitsu
ja uważam że ta klimatyzacja jest bardzo dobra, do tego ładna i wcale nie droga
denzel, mówisz o LG, tak?
kondzioro85 mowisz Fujitsu? podobno niezłe, słyszałem ze są podobne nawet troche do LG, ale tego nie jestem w stanie stwierdzic, jedyne co moge powiedzieć to to ze mnie narazie LG nie zawodzi
ja również przyłączam się do tych wypowiedzi że LG jest ok
ja uważam,że są po pierwsze bardzo ładne , mają bardzo dobry system Neo Plasma,bardzo dobra funkcja Jet Cool,i cena jest dobra
krim55 masz racje, bardzo ta opcja Jet Cool jest naprawde wspaniała. trafne spostrzezenie
wg mnie najlepsze są Dakin no i Mitsubishi. LG też nie jest zły ale jak jest multi to mnie już trzęsie bo często któryś nie odpala albo wyskakuje błąd (częściej to 2)
Moim zdaniem też są ok. W miarę dobra cena i nie ma wiekszych problemów z dostaniem do nich części zamiennych.Poza tym seria art cool jest chyba najladniejszym na rynku splitem.Z drugiej strony patrząc to "KONDZIO" I "BYNIOM" macie racje bo niektóre modele mogli by poprawić szczególnie te zaczepy w NEO i miałem raz skraplacz nieszczelny od kasety.Ogólnie jestem na tak za LG.
art coole ładne
reszta jest okropna brzydkie z kiepskich materiałów (trzeszczące plastiki)chińska tandeta to fakt kiepsko sie zamykaja zamontowałem ich trochę puki co jest ok ale mało dobrych opinii słyszałem od innych serwisantów pozdrawiam
ZAAWANSOWANY
Kolego wgdb o ktorym mitsubishi myslisz czy o mitsubishi electric czy o Mitsubishi Heavy Industries sa to odzielne firmy
obydwie firmy robia podobnej jakości kimy :-)
Koledzy,nie oczekujmy cudów od klimatyzatorów,które w hurcie Chińczyk sprzedaje po 50 - 100 dolarów.Przecież to taki "kurczak"ze słynnego skeczu kabaretowego.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 2008-12-27, 17:22:08 przez awax.)
Pozdrawiam
jak bym miał takich Chińczyków choć z 10 w tej cenie.....
senior napisał(a):jak bym miał takich Chińczyków choć z 10 w tej cenie.....No niestety to nie jest cena dla 10ciu.Chyba,że kontenerów: )
Witam co do ART-COOL
TO WŁAŚNIE ROBIĘ OFERTĘ I SIĘ ZASTANAWIAM CZY Zamontować ART-COOL czy SINCLAIR Co do firmy Sinclair dla mnie bez zarzutu, Tu jakość =cena bo jest za tą cena naprawdę konkurencyjna . Oczywiście wolał bym np. DAJKIN no ale cena bo Dajkina uważam za jednego z najlepszych.
chiny opanowują powoli wszystko.
Być człowiekiem oznacza mieć wątpliwości i mimo to iść dalej swoją drogą. /Paulo Coelho/
no i Malezja
Ja tam jestem za LG i jeżeli chodzi o linię Art-Cool złego słowa nie słyszałem jeszcze i tak samo złego słowa ja nie mogę powiedzieć( w użyciu jeden egzemplarz ścienny split) lekko z gwarancją są na bakier ale jeszcze nie miałem okazji z niej skorzystać, no i oczywiście wygląd nie podlega dyskusji
. A co do produkcji no cóż trzeba produkować tam gdzie najtaniej.
Tu się nie zgodzę to nie o to chodzi ze taniej .
Bylem w chinach u znajomego załatwia produkcje itp w chinach dla europy i stanów, głownie chodzi o ubrania. I jak taka obudowa ma kosztować normalnie z dobrej jakości plastiku powiedzmy 100 zl to każdy chce taniej i bierze obudowę z słabszej jakość za 70 zl . To samo jest z wykonaniem. W chinach się robi wszystko i dobrej jakości i słabej albo wręcz tragicznej zależny ile się zapłaci za dana rzecz. Miałem w rekach z jednej fabryki narzędzia jedne kiepski bo tak chciał wykonawca 9 oczywiście chciał jak najtaniej) i drugie wysokiej jakości. Rożnica jest ogromna ale wiadomo bity do wkrętarki kupuje się firmowe a nie topexa gdzie na 2 śrubki idzie jeden bit . Pozdrawiam ED |
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY