- robiłem przegląd kilku klim ELECTRA i powiedzieli że latem jedna z nich chodziła i po jakimś czasie się sama wyłączała dopiero jak wyłączyli i znów włączyli ,korki' ruszyła i znów to samo. Przychodzi wam coś do głowy bo po niedzieli jade tam to zabaczyć a kawałek trzeba jechać. Niestety nie robiłem jeszcze pomiarów.
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
dziwne objawy
17 Odpowiedzi, 13226 Wyświetleń|
Witam
Może jest użyta funkcja włącznika czasowego (jeśli Electra taką posiada) i się wyłącza po określonym czasie pracy
wezmę to pod uwagę i sprawdzę - dziękuję
Prawdopodonie w klimatyzacji zainstalowal sie windows ....
gadget napisał(a):Prawdopodonie w klimatyzacji zainstalowal sie windows ....Myślisz, że bez windowsa taka funkcja w klimie jest nie możliwa? Zapewniam, że są takie klimy.
miałem taką samą sytuacje w acsonie . okazało się że padła sonda temp na tłoczeniu.
Zartowalem z windowsem ale chyba tu sie nikt nie nabral ?
gdyby był windows to klima by się wieszała co 5 minut bez powodu,więc po części racja...... po czym by wyskakiwał alert" prawdopodobnie zostałeś oszukany, skontaktuj się z dystrybutorem" :-)
- rozmawiałem dziś z bezpośrednim zainteresowanym i problem wygląda tak:
nastawiają temperaturę ,klima ładnie się włącza ,pięknie pracuje - ale po osiągnięciu zadanej temp.nie wyłacza się ,ani nie reaguje na polecenia z piliota, więc facet idzie wyłacza a następnie włącza bezpiecznik i znów można włączyć ,zadać odpowiednią temp. i znów to samo. Takie objawy występują zarówno podczas chłodzenia jak i grzania . I co wy na to ??
może windows elektry należy zrestartować bo obsługa coś nawciskała na klawiaturze
Być człowiekiem oznacza mieć wątpliwości i mimo to iść dalej swoją drogą. /Paulo Coelho/
Cos z elektronika . A czujnik cisnienia jest jakis elektroniczny ? Czy taki zwykly wlacznik ? A moze termistor ( czujnik temperatury ) ? Masz komfortowa sytuacje bo dwie (takie same chyba ) klimy i metoda podstawiania mozesz sprawdzic co powoduje zawieszanie sie klimy .
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 2008-12-17, 20:58:57 przez gadget.)
Ps. A moze trzeba z formatowac dysk ?
wydaje mi sie za płytka wewnecznej jednostki poszła
powodzenia
Być człowiekiem oznacza mieć wątpliwości i mimo to iść dalej swoją drogą. /Paulo Coelho/
Może coś z funkcja restartu , w niektórych urządzeniach jest ustawienie: run test auto.
Może tam tkwi diobeł.
A mnie kiedyś znajomy powiedział:
"jak już WSZYSTKO zawiedzie to przeczytaj "Instrukcję urządzenia" ![]() edit Zawsze jak mam problem (a nie mam czasu) to zaczynam od wyłaczenia bezpiecznika zasilania. Taki - twardy reset
Kupuję tylko polskie artykuły w polskich sklepach. Chciałbym też montować tylko polskie urządzenia.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 2008-12-22, 19:06:26 przez boryspol.)
- jeszcze tam nie byłem , jade po nowym roku (nie pali się ) ale wszystko wskazuje na kondensator gdyż: sprężarka startuje ,j. wew. rusza ,tylko wentylator na skraplaczu stoi, więc gdy ciśnienie i temp.wzrośnie termik wyłącza sprężarke ( wszystko trwa jakieś 2-3min.) , ale j.wew. nadal dmucha z tym że nie chłodzi.
- napewno opiszę co udało mi się zrobić .......za rok ! Pozdrawiam wszystkich Qba napisał(a):- rozmawiałem dziś z bezpośrednim zainteresowanym i problem wygląda tak:- jeszcze tam nie byłem , jade po nowym roku (nie pali się ) ale wszystko wskazuje na kondensator gdyż: sprężarka startuje ,j. wew. rusza ,tylko wentylator na skraplaczu stoi, więc gdy ciśnienie i temp.wzrośnie termik wyłącza sprężarke ( wszystko trwa jakieś 2-3min.) , ale j.wew. nadal dmucha z tym że nie chłodzi. - napewno opiszę co udało mi się zrobić .......za rok ! Pozdrawiam wszystkich....... ........................................................................................................................ NO TO WKOŃCU CHŁODZI CZY NIE
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 2008-12-23, 21:38:04 przez monterod2002.)
Jeżeli to ostatnia wersja no to zdaje mi sie że wetylatorek do wymiany najleprzym wypadku kondensatorek albo łożyska
pozdrowionka
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 2008-12-23, 21:43:51 przez monterod2002.)
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY