gadget napisał(a):No i wszystko jasnestefanbud napisał(a):Witam^&^%$#^&((*&$@!!@@#&)+?><>#%?)^% !!!!!!!!
To tylko może pomóc Gadget. On je lubi naprawiać.
Pozdrawiam
&****!!?><>^(*%$$^&* !!!!
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
Oblodzona jednostka zewnętrzna Samsung 6,8 KW
54 Odpowiedzi, 58800 Wyświetleń|
Witam
No przecież Ty najwięcej masz do czynienia z szajsungiem jak je nazywasz. Przecież nie ziajam. Pozdrawiam
Wszyscy, wszystko wiedzieli... a mój fotoblog?
stefanbud napisał:
Witam To tylko może pomóc Gadget. On je lubi naprawiać. gadget nie martw się-ja też tego nie rozumiem.
Awax odpowiednio to podsumowal . Nie bede na forum sie wyrazal ...
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 2009-01-05, 22:58:52 przez gadget.)
Ps Stefan nic a nic sie nie gniewam zebys nie myslal ze to do Ciebie
Zastanawiacie się jak rozmrozić,a chyba ważniejsze aby zapobiec ponownemu zalodzeniu?
Moze polac goraca woda ? Ja tak kiedys robilem . Tylko duzo tej wody trzeba bo splywa zaraz . Odlodz sam parownik nawazniejszy . I wentylator tez musi sie obracac. Jak wieje przez niego wiatr to musisz czyms go przysonic bo odmrozenie nie na wiele sie zda zaraz bedzie to samo .
Najlepsze jest to że montujemy szajsungi ponieważ uważaliśmy że są bezawaryjne.
A tu kapa. Do tego malarze starli numery fabryczne i mamy problemy z uzyskiwaniem nowych części.
Z numerami to norma na moich szajsungach po zimie przetwal co drugi numer ... To tez swiadczy o "jakosci" .
Myślałem o tym aby dać z boku osłonę przed wiatrem.
A MOŻE PO PROSTU WYDŁUŻYĆ CZAS ROZMRAŻANIA LUB PODNIEŚĆ TEMPERATURE KOŃCA.ZALEŻY CO INICJUJE ZAKOŃCZENIE ROZMRAŻANIA???
Nie wiem jaki jest uklad tego klimatyzatora ale jak to jest 4 pietro to niezle tam moze wiac . oslone daj koniecznie a te pozostale klimatyzatory sa inaczej zamontowane ?
gadget napisał(a):Nie wiem jaki jest uklad tego klimatyzatora ale jak to jest 4 pietro to niezle tam moze wiac . oslone daj koniecznie a te pozostale klimatyzatory sa inaczej zamontowane ?40 cm nad ziemią?????????
Tak- ale starli numery na wewnętrznych.
Odmrożę , zamontuje osłonę i poczekam. Wyśle wam zdjęcie z trzema grzejniczkami w śniegu. opolklima napisał(a):Byłem- zawalona lodem do połowy.Wiec gdzie jest zamonowany ?
40 cm nad ziemią ponieważ wyżej zasłaniałyby okna a to jedyne miejsce gdzie można wyjść na zewnątrz i coś zrobić. W przeciwnym wypadku każda naprawa wymagałaby wynajęcia podnośnika a to już nie 100 zł. Pozostałe działają normalnie a ten pechowy jest na rogu. Wieje i nawiewa śniegu.
Chyba sie nie dowiem 40 cm od daszku na 4 pietrze ? Ale wlasciwie niewazne jaki wieje i nawiewa sniegu to napewno tak nie moze byc !!!
Jest taki mały ,,balkonik,, bez poręczy- częśc dachu z trzeciego piętra.
To ja powiem inaczej tam prawdopodobnie nie wieje tam piz***** !
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 2009-01-05, 22:39:31 przez gadget.)
Ale za to jakie masz w lecie chlodzenieeeeee ... opolklima napisał(a):Jest taki mały ,,balkonik,, bez poręczy- częśc dachu z trzeciego piętra.Coś kręcisz,ale moze jak już wejdziecie mocno z montażami na ten Sląsk to podpiszcie umowę z jakimś serwisem od napraw
Jest dach z trzeciego piętra. Czwarte piętro było dobudowane 10 lat później i jest węższe o jakiś metr-nie wiem dlaczego ale tak jest. Wychodząc z okna na czwartym piętrze mamy około metra aby po nim chodzić. Klimatyzatory są zamontowane około 40 cm wyżej nad daszkiem poniewaz nie mogą zasłaniać okien. Reszta stron budynku jest równa i nie można było na niej zamontować jednostek bez podnośnika.
Nie ważne- wieje, pi...ga, nawiewa.
Oblodzony i tyle. A odnośnie śląska to na razie 70 montaży i ani jednej awarii- daj Boże oby tak dalej.
I jeszce jedna dobra rada . Wez ze soba linke i takie szelki z tasma ktora jak odpadniesz to tlumi uderzenie od liny . Nie kosztuje to wiele . Teraz jest tam zapewne lod i nie ma zartow .
Szelki i lina to u nas podstawowa sprawa.
Mamy takiego gościa w firmie co nawet kask zakłada- i dobrze
stacja, butle, manometry, jakies narzędzia....... a to wszystko się mieści na małym gzymsiku :-)
opolklima napisał(a):Nie ważne- wieje, pi...ga, nawiewa.Oj to macie bardzo duze doświadczenie i z taka drobnostką bez trudu Sobie z pewnością poradzicie.No i jak sądzę można liczyć na to,ze czasami zechcecie się tym doświadczeniem z kolegami podzielić. Pozdrawiam |
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY