Logowanie Rejestracja
  • Start
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Nowe posty
Menu
Start Szukaj Użytkownicy Kalendarz Pomoc Nowe posty
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY

Elektroniczne manometry

44 Odpowiedzi, 47425 Wyświetleń
Wstecz 1 2

byniom

2009-01-14, 19:00:09
Moderator
ja płaciłem za digitom czyli refco 800 pln w łodzi
Nie daję łapówek i nie biorę łapówek ale zawsze można się ze mną dogadać
  • Odpowiedz

gadget

2009-01-14, 19:24:21
Zaawansowany użytkownik
800 zl za stacje do odzysku ? Cusik tanio . Tez mam taka stacje cps ale przydala by sie druga .
  • Odpowiedz

byniom

2009-01-14, 19:26:52
Moderator
Nie za stację tylko manometry . Pomyliło mi się o co pytałeś Big Grin
  • Odpowiedz

ARTCLIM

2009-01-14, 20:38:50
Nowy użytkownik
za tą stacje jaka ma stefanbud dostałem dzis oferte 3050 netto do zapłaty
jest tez stacja o symbolu wc5 1900 zł netto
  • Odpowiedz

szk6

2009-01-14, 21:32:21
Użytkownik
stefanbud masz może instrukcje do takiej stacji bo mam taką samą ale instr. brak może mógł byś mi podesłać

szk6@wp.pl
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 2009-01-14, 21:34:37 przez szk6.)
  • Odpowiedz

szk6

2009-01-14, 21:34:08
Użytkownik
jesli ktoś jest zainteresowany to mam namiar na człwieka który ma nowe stacje cr 500 CPS-a coś ok 2200pln nowa ale nie daje gwarancji ja kupiłem cr 400 za 1200pln i wszystko wporządku
  • Odpowiedz

byniom

2009-01-14, 21:57:42
Moderator
WC -5 nie polecam . Problemy z nią miałem stale i to jest bardziej do samochodówki i małych urządzeń.
  • Odpowiedz

Piotr

2009-01-15, 12:36:35
Użytkownik
Ja pracuje na CR700 dobrze ściąga metodą bezpośrednią 7kg.czynnika ok.45min polecam.
  • Odpowiedz

Fujitsu Szczecin

2009-01-18, 06:16:00
Top użytkownik
szk6 napisał(a):stefanbud masz może instrukcje do takiej stacji bo mam taką samą ale instr. brak może mógł byś mi podesłać

szk6@wp.pl
Witam

To znaczy którą masz stacje?

Pozdrawiam
Wszyscy, wszystko wiedzieli... a mój fotoblog?
  • Odpowiedz

szk6

2009-01-18, 14:20:38
Użytkownik
stefanbud napisał(a):
szk6 napisał(a):stefanbud masz może instrukcje do takiej stacji bo mam taką samą ale instr. brak może mógł byś mi podesłać

szk6@wp.pl
Witam

To znaczy którą masz stacje?

Pozdrawiam
mam cr 400 taką samą jak ty
  • Odpowiedz

Fujitsu Szczecin

2009-01-18, 19:00:51
Top użytkownik
Witam

Poszło na pocztę ale czy dotarło?

Pozdrawiam
  • Odpowiedz

szk6

2009-01-18, 20:33:53
Użytkownik
stefanbud napisał(a):Witam

Poszło na pocztę ale czy dotarło?

Pozdrawiam
Dotarło wielkie dzięki
Pozdrawiam!

mam nadzieję że się zrekompensuję
  • Odpowiedz

AS

2009-01-23, 14:20:07
Zaawansowany użytkownik
stefanbud napisał(a):Witam

Do montaż i serwisu klimatyzatorów warto mieć elektroniczny manometr. Koniecznie zintegrowany z termoparą i wakuometrem. Tym bardziej polecam te manometry dla mający mniejsze doświadczenie z techniką chłodniczą. Diagnoza układu chłodniczego jest o wiele prostsza i szybsza. Kwestia samego przyrządu jest dyskusyjna. Zgadzam się z kolego RoiliX że Testo ma zaawansowane, profesjonalne przyrządy które sprawdzają się najlepiej przy dużych układach chłodniczych i pompach ciepła. Są nieprzyzwoicie drogie i co roku trzeba robić kalibrację. Poza tym model z firmy Testo który by mnie zadowolił to model Testo 560-2 który kosztuje powyżej 5000pln. Dla Ciebie najlepszy będzie któryś z niższej półki, czyli zestaw Mastercool MTC 99661 lub manometr Revco Digimon-3-Plus. Osobiście posiadam oba modele. Każdy ma swoje wady i zalety ale obydwa pokazują parametry instalacji na których mi zależy czyli ciśnienia po stronie niskiej i wysokiej, temperatury wynikowe, temperatury realne i co najważniejsze wyliczają w czasie rzeczywistym temperaturę przegrzania i dochłodzenia. Najważniejszym moim zdaniem dla serwisu instalacji klimatyzatorów czy to przy montażu czy przy naprawie: sprawdzić głębokość próżni, próba szczelności na próżni, stan ilości czynnika w układzie chłodniczym. Tu bardzo pomocne będą te manometry.

Pozdrawiam

Nie mam dziś weny twórczej Sad
Testo za 5000? To chyba żle widzę coś na tej stronie

www.mera-sp.com.pl/przyrzpom.php?go=chlodnictwo
  • Odpowiedz

Fujitsu Szczecin

2009-01-23, 14:26:19
Top użytkownik
Witam

Dodaj akcesoria, walizkę, drukarkę i pewnie się okaże że 5000 pln to mało. Pobaw się funkcją koszyk Smile.

Pozdrawiam
  • Odpowiedz

szk6

2009-01-23, 15:54:56
Użytkownik
AS dokładnie dokupienie kilku akcesoriów i cena rośnie w oczach 5k za podsawowy zestaw to min. Sprawdz ceny sond to zobaczysz
  • Odpowiedz

AS

2009-01-23, 17:05:23
Zaawansowany użytkownik
No to uważam,ze względu na cenę, że jest to zabawka. To samo można policzyć przy pomocy najzwyklejszego manometru, termometu elektronicznego i suwaka. Kwota jaką trzeba wydać na takie cacko, przy cenie za montaż klimatyzatorów,bo raczej tylko do tego Koledzy to używają, bez przytyku oczywiście, powoduje ,że coś takiego amortyzować się będzie dłużej niż wynosi żywotność takiego urządzenia.
  • Odpowiedz

awax

2009-01-23, 17:19:34
Top użytkownik
Również jestem zdania,że nie jest taki wydatek niezbędnym i najważniejszym w wyposażaniu firmy.Niemniej jednak w przypadku nadmiaru środków dlaczego nie?
Może tylko taka mała uwaga:pracownik może bać się używać takich manometrów aby nie zostać obciążonym w przypadku uszkodzenia natomiast jeżeli właściciel firmy bezpośrednio pracuje przy instalowaniu i serwisowaniu to zawsze są pilniejsze wydatki.
Pozdrawiam i skruszony przyznaję,że nie mamy takowych aczkolwiek w tym roku kupię je.Mam nadzieję,że nie będą wykorzystane jak niektóre cacka bardziej dla oka Klienta.
  • Odpowiedz

byniom

2009-01-23, 21:53:32
Moderator
Całe życie zarabiałem kielichy chińskimi zarabiarkami i tylko raz w życiu mi pokazała się nieszczelnośc , Pewnie że też chciałbym mieć fajny sprzet ale nie mam zamiaru płacić za nazwę . Manometry miałem w miarę dobre jak poszedłem na swoje to kupiłem elektroniczne ale tańsze (nie powiem jakie żeby nie reklamować) ale tylko dla własnej wygody bo zwykymi tez mogę odczytać więc co kto lubi i na co go stać to kupuje.

pozdrawiam wszystkich.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 2009-01-23, 21:54:45 przez byniom.)
  • Odpowiedz

szk6

2009-01-23, 22:08:12
Użytkownik
wg. mnie to sprzęt naprawde do poważnych instalacji gdzie wymagana jest duża precyzja
  • Odpowiedz
Wstecz 1 2

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Serwis ma na celu zgromadzenie w jednym miejscu firm oraz organizacji z branży HVACR, działających na rynku zarówno polskim jak i poza granicami kraju. Naszą siłą są wyłącznie tematy związane z branżą HVACR oraz unikalna społeczność użytkowników.
NEWSLETTER
Informacje O nas Kontakt Regulamin Reklama Polityka prywatności
Kategorie Artykuły Aktualności Produkty
Działy Klimatyzacja Wentylacja Chłodnictwo Auto - klimatyzacja
Nasze Portale ogrzewnictwo.pl pasywny-budynek.pl
Copyright © 2005-2023 termoclima Sp. z o.o Wszystkie prawa zastrzeżone.
Tryb normalny
Tryb drzewa