Logowanie Rejestracja
  • Start
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Nowe posty
Menu
Start Szukaj Użytkownicy Kalendarz Pomoc Nowe posty
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY

Uczciwość w branży

9 Odpowiedzi, 7800 Wyświetleń

klm 77

2009-01-26, 18:23:54
Użytkownik
Witam
Na począteku chciałbym się przywitać , gdyż jestem nowy na tym forum.
Często jestem gościem i lubię poczytać o problemach tu poruszanych, wielu z was jest naprawdę w porządku dzielicie się swoim doświadczeniem i wiedzą. Zająłem się montażem od czerwca , zrobiłem ok 30 splitów staram się swoją pracą pokazać klijentowi że są monterzy którzy dobrze zrobią swoją prace , a urządzenie bedzie długo służyć.Oni też mam nadzieję bedą na przyszłość dla mnie dobrą reklamą.
Ale jak w temacie chciałbym poruszyć temat uczciwosci pomiędzy firmami które zajmują się montażem , bo przecież zdarza się i tak że jeden zleca drugiemu, no i tu się pojawił problem , robota zrobiona faktura poszła a kasy brak.
Chciałbym dowiedzieć się jak rozwiązujecie taką sytuację.
Zapewne ta osoba przeczyta ten post , być może jest tu na tym forum ale nie chcę podawać nazwy firmy bo nie o to mi chodzi , w zasadzie ciekawią mnie wasze opinie na ten temat.
Z pozdrowieniem dla Wszystkich forumowiczów J.
  • Odpowiedz

awax

2009-01-26, 18:37:49
Top użytkownik
Kwestia płatności to raczej ogólny problem i nie dotyczy jedynie firm z naszej branży.
  • Odpowiedz

tommatiz

2009-01-26, 18:45:57
Moderator
Na to nikt dobrego nie poradzi...Taki u nas rynek i uczciwość. Jak ktoś nie płaci i jest chamem i burakiem i robi wszystko aby nie zapłacić to zdejmuje się mu skraplacz ale to ostateczność.
  • Odpowiedz

klm 77

2009-01-26, 19:00:19
Użytkownik
Jasne że temat płatności jest trudny ale ja poruszam płatność pomiedzy firmami które instalują bo z inwestorami to wiem że są czasem problemy ale od tego są dobre umowy przedwykonawcze .Ja miałem zaufanie do partnera z branży , a tu bryndza.
Pozdro j.
  • Odpowiedz

tommatiz

2009-01-26, 19:02:42
Moderator
Sądownie wygrasz sprawę ale nie radzę tego robić bo na sprawę będziesz czekał czekał i czekał. Kombinuj się dogadać. Nic innego mi nie przychodzi do głowy. A to ktoś z Wawy??
  • Odpowiedz

klm 77

2009-01-26, 19:03:39
Użytkownik
A takie cyrki jak wcześniej czytałem że ktoś przeklejał naklejki i robił z badziewia mitsubishi to jest dopiero szczyt !!!
  • Odpowiedz

tommatiz

2009-01-26, 19:06:38
Moderator
Oj zdziwienie moje sięgnęło Zenitu ale co dziwne żę to wiodąca firma cukiernicza z Warszawy którą każdy zna Smile. Nie wiem jak się to skończyło ale ktoś zrobił deal życia.
  • Odpowiedz

klm 77

2009-01-26, 19:10:12
Użytkownik
Gosc z Krakowa i całkiem spoko czasem pomagał mi radą, zna temat wiem że ma pod sobą duży obiekt biurowy, a może ma swoje problemy choć mowił że już wysyła.
Zobaczymy czas pokaże.
Może czasem swoje problemy rozwiązywac we własnym gronie jak w sporcie pewne sprawy nie wychodzą z szatni.
  • Odpowiedz

tommatiz

2009-01-26, 19:11:58
Moderator
Życzę powodzenia
  • Odpowiedz

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Serwis ma na celu zgromadzenie w jednym miejscu firm oraz organizacji z branży HVACR, działających na rynku zarówno polskim jak i poza granicami kraju. Naszą siłą są wyłącznie tematy związane z branżą HVACR oraz unikalna społeczność użytkowników.
NEWSLETTER
Informacje O nas Kontakt Regulamin Reklama Polityka prywatności
Kategorie Artykuły Aktualności Produkty
Działy Klimatyzacja Wentylacja Chłodnictwo Auto - klimatyzacja
Nasze Portale ogrzewnictwo.pl pasywny-budynek.pl
Copyright © 2005-2023 termoclima Sp. z o.o Wszystkie prawa zastrzeżone.
Tryb normalny
Tryb drzewa