Logowanie Rejestracja
  • Start
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Nowe posty
Menu
Start Szukaj Użytkownicy Kalendarz Pomoc Nowe posty
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY

DYSTRYBUCJA - jak ustalac warunki i z kim?

10 Odpowiedzi, 7703 Wyświetleń

mateuszm

2009-03-01, 21:39:05
Nowy użytkownik
witam
jak w temacie. niedlugo spotykam sie z dystrybutorami 4 japonskich marek klimatyzacji gdyz tylko takie mam zamiar instalowac (Mitsubushi, Daikin, Fujitsu, Panasonic). Jak korzystnie wynegocjowac warunki? o co wlasciwie warto powalczyc? na co uwazac?
prosze doswiadczonych graczy tematu o kilka podpowiedzi.
pozdrawiam i z gory dziekuje.
  • Odpowiedz

tommatiz

2009-03-02, 17:10:35
Moderator
Witam. Większego nic nie wywalczysz. Oni są dystrybutorami i oni nadają warunki.Nie musisz uważać bo nic nie grozi. Jeżeli zamówisz towar i zapłacisz za niego to nie ma się co bać. Jeżeli masz zamiar sprzedawać jeszcze lepsze urządzenia typu Toshiba Mitsubishi to odezwij się na priv. Dostaniesz o demnie umowę dystrybucyjną. Pzdr
  • Odpowiedz

byniom

2009-03-02, 17:26:01
Moderator
A ja chciałem jechać do daikina na szkolenie ale chą żebym podpisał umowę dystrybucyjną i myślę że będą kazali najpierw coś brać od nich ale ja nie chę od nich brac bo biorę ze sklepu w mojej miejscowości a mam z nimi dobry układ więc jak bym brał daikiny w daikinie a nie u nich to popsują się relację i teraz nie wiem co zrobić .Zależy mi żeby zrobić certyfikat daikina bo mam trochę do konserwacji tego sprzetu .
Nie daję łapówek i nie biorę łapówek ale zawsze można się ze mną dogadać
  • Odpowiedz

tommatiz

2009-03-02, 17:30:03
Moderator
byniom jak chcesz tez możesz brac Toshibę i Mitsubishi. U mnie na szkolenia będziesz chodził nawet jak nie będziesz sprzedawał tych urządzeń. JAK COS TO NA PRIV ZAPRASZAM
  • Odpowiedz

awax

2009-03-02, 17:32:44
Top użytkownik
mateuszm napisał(a):witam
jak w temacie. niedlugo spotykam sie z dystrybutorami 4 japonskich marek klimatyzacji gdyz tylko takie mam zamiar instalowac (Mitsubushi, Daikin, Fujitsu, Panasonic). Jak korzystnie wynegocjowac warunki? o co wlasciwie warto powalczyc? na co uwazac?
prosze doswiadczonych graczy tematu o kilka podpowiedzi.
pozdrawiam i z gory dziekuje.
Witam
"powalczyć" oczywiście zawsze można,jednak to dystrybutorom musi zależeć na Tobie.To z kolei zależy od tego jaka jest Twoja pozycja w branży?,jakich Klientów obsługujesz itd?
  • Odpowiedz

mateuszm

2009-03-02, 18:59:11
Nowy użytkownik
zalezy mi glownie na malych firmach i osobach prywatnych. za granica montowalem rozne systemy jednak na razie chce sie skupic na tych mniejszych.
chce podbic lokalny rynek precyzja wykonania, 5 letnia gwarancja i niezawodnoscia urzadzen. mysle ze wylacznie japonskie marki beda same w sobie dobra reklama.
dzieki za odp. i prosze o dalsze rozwijanie tematu, uwazam ze jest ciekawy.
  • Odpowiedz

tommatiz

2009-03-02, 19:21:45
Moderator
Bardzo dobrze myślisz jak o japończykach Smile... Duży + Smile Pzdr
  • Odpowiedz

mateuszm

2009-03-03, 22:13:54
Nowy użytkownik
lepiej trzymac sie jednego dystrybutora i brac od niego jak najwiecej (dodatkowe upusty) czy miec szersza oferte o innych producentow?
  • Odpowiedz

tommatiz

2009-03-03, 22:16:16
Moderator
Szerszą ofertę ale nie za szeroką. pzdr
  • Odpowiedz

Rześki LUFT

2009-03-04, 05:33:04
Użytkownik
Też myślę ze warto trzymać się tylko kilku dystrybutorówSmile opłaca się pod warunkiem ze z każdym będziesz dobrze żyłSmile ja współpracuje z dwoma, trzema firmami z tym że każda ma w swojej ofercie 2-3 firmy dobrych klimatyzatorów wiec starcza w zupełnościSmile A do wentylacji lepiej moim zdaniem następnego mieć bo nie spotkałem się jeszcze z "dobrze" zaopatrzoną hurtownią we wszystko.... albo rybki albo akwariumWink
  • Odpowiedz

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Serwis ma na celu zgromadzenie w jednym miejscu firm oraz organizacji z branży HVACR, działających na rynku zarówno polskim jak i poza granicami kraju. Naszą siłą są wyłącznie tematy związane z branżą HVACR oraz unikalna społeczność użytkowników.
NEWSLETTER
Informacje O nas Kontakt Regulamin Reklama Polityka prywatności
Kategorie Artykuły Aktualności Produkty
Działy Klimatyzacja Wentylacja Chłodnictwo Auto - klimatyzacja
Nasze Portale ogrzewnictwo.pl pasywny-budynek.pl
Copyright © 2005-2023 termoclima Sp. z o.o Wszystkie prawa zastrzeżone.
Tryb normalny
Tryb drzewa