ciekawe jak wygląda przegrzanie takiego układu??
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
Klimatyzator SDH 31-026 NW AWARIA
35 Odpowiedzi, 33320 Wyświetleń|
Rury powinny być w dwóch izolacjach a nie w jednej.
od tego ze i tłoczną i i ssącą w jednej otulinie puścił szlak tej klimy nie trafi pewnie ale że mu sie chciało tak bawić?
Pewno to nie głupota to porostu nie wiedza 18m w jednej otulinie to tylko mogła być nie wiedza albo celowe skrócenie żywiołu klimy.
znowu hydraulik robił
Kiedy wszystko inne zawiedzie - przeczytaj instrukcję.
Shitashii napisał(a):znowu hydraulik robiłWitam Prowokujesz mnie? Ja wywodzę się z branży hydraulicznej i takich cukierków nie rozdaje. Pozdrawiam
Wszyscy, wszystko wiedzieli... a mój fotoblog?
Zaufaj mi, nie tylko takie rzeczy robią. Jak hydraulik odpływ skroplin robi pod górę, to już samo mówi o sobie.
A Ciebie Stefanbud przepraszam, dobrze że jednak niektórzy coś się uczą, a nie tylko pakuła i nypel....
Najfajniej jak hydraulicy biorą się za montaż klimy i zamiast rur calowych układają metryczne!!!!!! Potem wchodzi monter podłączać klimę i wychodzi z siebie i staje obok jak ma rozwiercać nakrętki. Oczywiście Stefanbud to nie do Ciebie. Kiedyś tak miałem...... pzdr
heh tez tak miałem
facet sam sobie instalacje pociągnął i byl duuuzy problem bo te rury były metryczne i grube ścianki miały przez co nie było tak łatwo dogiąć pod klimą... masakra nie mało piękna z takimi rurami
Montaż agregatu do chłodni:
Pierwsza ekipa: powiesili agregat i połamali rurki, tzn przeciągnęli do parownika :-) Druga ekipa: polutowali to i owo, a że się średnice nie zgadzały to nie ma problemu ze zrobieniem wstawki z większej. Filtr osuszacz dobę otwarty. Trzecia ekipa: trzeba uruchomić. Ale ile czynnika władować?? Nikt nie wie, brak papierów (ale za to taniej było), a narzędzi tyle co do wbijania gwoździ. Ostatecznie się udało i chłodzi - na pustej komorze, przez kilka godzin. Latem zadzwonią. 100% :-)
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
facet sam sobie instalacje pociągnął i byl duuuzy problem bo te rury były metryczne i grube ścianki miały przez co nie było tak łatwo dogiąć pod klimą... masakra nie mało piękna z takimi rurami